Blog

Faanyag impregnálás és gyalulás - minden információ egy helyen

2022.09.06 10:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A faanyag impregnálása és gyalulása olyan nagyszerű lehetőségek, amelyek jelentősen növelhetik az alapanyag élettartamát, emellett kinézetben is esztétikusabb megjelenést biztosít. A faanyag megvásárlása önmagában még nem feltétlenül elengedő, ezért érdemes lehet ezeket a kiegészítő szolgáltatásokat igénybe venni, hogy garantáltan magas minőségű végeredményt érhessünk el a munkálatok során. A gyalulás és impregnálás egyben nem választható, mert a gyalult felületek az esetek többségében festésre kerülnek, amiben szintén megtalálható a gombaölő anyag, valamint az impregnálás zöld színnel történik, így a színfedés nem lenne tökéletes! Cikkünkben megismertetjük, miért olyan fontos a faelemek védelme a környezeti hatásoktól! 

A faanyag impregnálásának és gyalulásának fontossága

 

A jó végeredményhez a szakértelem mellett megfelelő, magas minőségű alapanyagokra is szükségünk van. Az alapanyagok, jelen esetben a faanyagok esetében pedig különösen gyakori, hogy alapos előkészítésre van szükség, még mielőtt nekilátunk a szerelési munkálatokhoz. A gyalulás segít abban, hogy a fa felső rétege eltávolításra kerüljön, amely több hasznot is eredményez. 

 

Egyrészt szép kinézetet kölcsönöz az elemnek, másrészt pedig egyből festhetővé teszi a faanyagot. 

 

Az impregnálás szorosan összefügg a faanyagok élettartamának növelésével, hiszen ezzel a különleges bevonattal szintén megelőzhetjük, hogy kártevők telepedjenek meg a deszkákon. Emellett a kültéri faanyagok esetén az időjárás is fontos tényező, a nedvesség szintén remek lehetőséget biztosít a gombák és penészek szaporodására. Impregnálóréteggel bevont faanyag esetében ettől nem kell aggódnunk, hiszen az remekül megvédi a deszkákat, és távol tartja a kártevőket.

 

Különleges védelem

 

A fafeldolgozó ipar nagy ugrásokat tett olyan vegyszerek kifejlesztésére és előállítására, amelyek megvédik a fát a mikroorganizmusoktól és az időjárási hatások által okozott leromlástól anélkül, hogy a környezetre hatást gyakorolnának. Ezek a javulások azután következtek be, hogy számos ország aggodalmát fejezte ki a mérgező összetevők légkörbe, talajba és vízbe való bejutásával kapcsolatban. 

 

Napjainkban a nem megújuló erőforrások felhasználásának csökkentése kulcsfontosságú kérdés. A fa és a faalapú termékek általában alacsony CO2 kibocsátással rendelkeznek, és fenntartható erdei erőforrásokból nyerhetők ki. Ezért jelentős szerepet játszhatnak megújuló erőforrásként. 

 

A faanyagok használatának legfontosabb előnyei

 

Más építőanyagokhoz képest a fa számos előnnyel rendelkezik, mint például a megfelelő hőszigetelés, a nagy szilárdság-tömeg arány, a könnyű megmunkálhatóság és a vonzó esztétika. A fa, mint értékes építőanyag és ipari anyag, biológiailag lebomló tulajdonságai miatt védelemre szorul, különösen akkor, ha zord körülményeknek van kitéve. 

 

Az alapanyagok tartóssága megfelelő védelemmel javítható, amelybe beletartoznak a favédőszerek és a módosító rendszerek is. A favédelemnek biztonságosnak, hatékonynak, költséghatékonynak és tartósnak kell lennie, nem szabad korrodálnia a fémet, és nem károsíthatja a fa alkatrészeket sem.

 

A honlapunk kínálatában elérhető fenyő és fűrészáru termékeink közül választhat impregnált és normál deszkák közül. Igyekszünk minden segítséget megadni, hogy a lehető legjobb alapanyagokkal dolgozhasson, így szívesen ajánljuk az első osztályú, nagyszerű gyalult deszkáinkat. Kérdés esetén forduljon hozzánk bátran elérhetőségeink valamelyikén!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com