Blog

A lefolyócső és a bádoglemezek fontossága

2021.12.28 08:35
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A csatornarendszer minden épület egyik legfontosabb eleme, amelyhez elengedhetetlen a kiváló minőségű lefolyócső és további nélkülözhetetlen tartozékok biztosítása. Ahhoz, hogy a lezúduló csapadék vagy hó ne juthasson be az épület szerkezetébe, szabályozni kell a víz útját. 

 

Ehhez különféle eszközök állnak rendelkezésre attól függően, hogy egyenes, vagy nem egyenes szakaszon szükséges elvezetni a csapadékot.

Csatornarendszer kiépítéséhez szükséges eszközök

 

A csatornarendszerek kiépítésénél elsődleges szempont az alapos tervezés, valamint maximális minőségben történő kivitelezés. Jellemzően ritka a teljesen lapos, egyenes tető, ezért a tető vonalát követve, különféle csatlakozású csatornaelemeket kell összeilleszteni.

 

Az ereszcsatorna kialakítását tekintve rendkívül egyszerű, ugyanis ez képes a vizet az egyenes szakaszokon jól elvezetni. A szegletcsatornák az ennél bonyolultabb, nem egyenes szakaszokon segítenek az elvezetésben. 

 

A folyásirány legalacsonyabb pontján kerülhetnek képbe a csonkos csatornák, ezek feladata a víznek a talaj felé vezetése. A pontos, kijelölt helyre való irányításhoz lefolyócsöveket, hattyúnyakat, ráncolt kifolyót, illetve betorkolló üstöt érdemes alkalmazni.

 

A csatornatartók a rögzítésben segítenek, amelyekből megtalálhat homlokdeszkára erősíthető, hajlított, egyenes és csavart szárú típust is honlapunkon. 

 

A lefolyócső megfelelő rögzítése

 

Az egyméteres lefolyócső mellett kétméteres típust is találhatunk. Nem is gondolnánk, hogy milyen sok múlik ezen eszközök sikerességén, és mennyire hiányozhat, ha otthonunk nem rendelkezik megfelelő vízelvezető rendszerrel.

 

A csöveknek rendkívül fontos szerepük van, ugyanis nem megfelelő rögzítés esetén könnyedén megsérülhetnek egy-egy erős vihar következtében. Ilyen esetben pedig a víz akár a ház oldalára is zúdulhat, amely penészesedéshez, valamint egyéb súlyos és költséges károkhoz vezethet.

 

Éppen ezért érdemes megfelelően gondoskodni a lefolyócső pontos rögzítéséről, amelyhez a honlapunkon található lefolyóbilincseket érdemes használni. A bilincsek végén csavarmenetek biztosítják a kívánt mélységig való rögzítést.

 

Hasznos bádoglemezek

 

Még megfelelő csatornarendszer mellett sem lehetünk biztosak abban, hogy a tetőfedő anyagok minden négyzetcentimétert befednek. Éppen ezért érdemes a hézagokat különböző bádoglemezek segítségével elfedni.

 

Ha az eresz és a tető vonala között nagyobb rés tátong, az esővíznek csupán egy kis része jut el az ereszcsatorna lefolyócsövébe. Ilyen esetben mindenképpen szükséges gondoskodni a távolság áthidalásáról, ereszszegély kisegítésére szolgáló lemez segítségével.

 

Ha a szegély mentén ütközünk problémába, mert a két felület nem ér maradéktalanul össze, akkor a falszegélylemezek, illetve a hajlatbádogok jöhetnek szóba. Abban az esetben is javasolt ezek használata, ha az épület tetőzetében vagy oldalfalában valamilyen anyag védelmét szeretnénk biztosítani az esővíz ellen.

 

Találkozhatunk olyan helyzettel is, amikor egyik bádogelem sem nyújt megoldást a problémánkra a paraméterek miatt. Ilyenkor sem kell kétségbeesni, hiszen a horganyzott síklemez fémlapjai méretre vághatóak, így személyre tudja szabni őket. A megmunkálása is rendkívül könnyű, emellett tartós, vízlepergető tulajdonságának köszönhetően megoldást nyújt a csapadék ellen.

 

Amennyiben éppen építkezés előtt áll, netán felújítaná és korszerűsítené az ereszcsatorna-rendszert, válogasson bátran a honlapunkon elérhető minőségi eszközök között! Ha kérdése van egy adott termékről, esetleg szakmai útmutatást kérne az eszközválasztás kapcsán, örömmel állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamelyikén!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com