Blog

Vajon milyen magas a bsh gerenda teherbírása?

2022.07.20 09:09
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A bsh gerenda teherbírása sokakat foglalkoztat, hiszen jelentős szerep hárul rá fontos, nagy statikai teherbírást igénylő építkezési vagy felújítási munkálatok során. A kiváló minőségű ragasztott rétegelt faanyagot nagy teherbíró képesség, méretstabilitás és a faelemek szinte bármilyen formára való átalakítása jellemzi. A ragasztott laminált fa egyenes és ívelt formában is kapható honlapunkon, így szinte korlátlan tervezési szabadságot nyújt az építésben.

Pontos tervezés, magas bsh gerenda teherbírás

 

A bsh gerendát ragasztott rétegelt anyagként is emlegetik, mely alatt legalább három deszkaréteget kell érteni, ahol a szálak ugyanabba az irányban vannak ragasztva. Magas teherbírása ellenére igen kis súllyal rendelkezik, ezért ideális nagy statikai terhelésnek kitett épületekbe való rögzítéshez, mind például csarnokok, iskolák vagy lakóházak.

 

Az épületek tervezőjének fantáziája túllát a takaros gerendákon, és elképzeli, mivé válhatnak a terület a munkálatok befejezését követően. Ahhoz pedig, hogy még hosszú évekig tökéletesen működjenek a beépített bsh gerendák, már a gyártás során is maximális minőségűnek kell lenniük. 

 

Éppen ezért már a gyártás folyamatában ellenőrzésre kerülnek az összeragsztandó elemek, és a sérült, repedt darabok egyáltalán nem kerülnek felhasználásra. Ennek következtében maximális minőségű, erős gyalult termékeket kaphatunk végeredményként.

 

A ragasztott gerenda jellemzői

 

A bsh gerendák rendkívül nagy szilárdságúak, magas méretstabilitással bírnak, és ökológiailag is rendkívül problémamentesek. Nagy méretpontosságuk, a repedésre való igen minimális hajlamuk, valamint a tűzállóságuk is hozzátesz a hatékonyságukhoz. 

 

Kül- és beltéren egyaránt használhatóak, a faanyag természetének és a gyártási technológiának a kombinációja révén a gerendák bármilyen helyeken beépíthetőek, ahol fontos az esztétika. Könnyű megmunkálásuk pedig csak hab a tortán.

 

A kínálatunkban elérhető ragasztott gerendák lucfenyőből, kiváló minőségű lamellák felhasználásával készültek. Mivel a lamellákat mindössze maximum 12% nedvességtartalommal használják fel, ezért nem keletkezik súlyveszteség sem. 

 

A ragasztás során egy különleges, időjárási körülményeknek ellenálló és környezetbarát melamin gyantát alkalmaznak. Mivel a fa nedvességtartalma alapvetően igen alacsony, ezért külön vegyszeres favédelmi kezelésre nem lesz szükség.

 

A weboldalunkon megtalálható ragasztott gerendák háromféle keresztmetszettel elérhetőek, 8 cm x 16 cm-es, 12 cm x 12 cm-es és 14 cm x 14 cm-es kivitelben. Hosszúságukat tekintve 4,5 méteres, 6,75 méteres, valamint 13,5 méteres típusban szerezheti be őket.

 

Magas minőség, szigorú ellenőrzések

 

Az egyéb gyalult termékekkel ellentétben a bsh gerendák jóval szigorúbb ellenőrzéseken mennek át, így magasabb minőségűek is. Mivel a faanyagot előzetesen kiszárítják, a gerenda repedésképződése majdhogynem teljes mértékben kizárható a mérettartó tulajdonsága miatt.

 

Bizonyos gerendák egységessége jóval több időt spórolhat meg egy építkezés során, mert a szerkezetet magát is jelentősen leegyszerűsíti. A lucfenyő fantasztikus, strapabíró tulajdonságait kihasználva pedig kiválóan alkalmasak épületek gerendaként való beépítéséhez, előkészületi munka elvégzése nélkül.

 

Nézze meg a honlapunk kínálatában elérhető nagyszerű termékeket, és szerezze be a szükséges alapanyagokat és kiegészítőket egy helyen! Szakértelmünkkel és megbízhatóságunkkal segítünk Önnek megtalálni a tökéletes alapanyagokat, hogy maximális minőségben végezhesse építési munkálatait!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com