2022. július 20.
2 perc

Vajon milyen magas a bsh gerenda teherbírása?

A bsh gerenda teherbírása sokakat foglalkoztat, hiszen jelentős szerep hárul rá fontos, nagy statikai teherbírást igénylő építkezési vagy felújítási munkálatok során. A kiváló minőségű ragasztott rétegelt faanyagot nagy teherbíró képesség, méretstabilitás és a faelemek szinte bármilyen formára való átalakítása jellemzi. A ragasztott laminált fa egyenes és ívelt formában is kapható honlapunkon, így szinte korlátlan tervezési szabadságot nyújt az építésben.

Pontos tervezés, magas bsh gerenda teherbírás

 

A bsh gerendát ragasztott rétegelt anyagként is emlegetik, mely alatt legalább három deszkaréteget kell érteni, ahol a szálak ugyanabba az irányban vannak ragasztva. Magas teherbírása ellenére igen kis súllyal rendelkezik, ezért ideális nagy statikai terhelésnek kitett épületekbe való rögzítéshez, mind például csarnokok, iskolák vagy lakóházak.

 

Az épületek tervezőjének fantáziája túllát a takaros gerendákon, és elképzeli, mivé válhatnak a terület a munkálatok befejezését követően. Ahhoz pedig, hogy még hosszú évekig tökéletesen működjenek a beépített bsh gerendák, már a gyártás során is maximális minőségűnek kell lenniük. 

 

Éppen ezért már a gyártás folyamatában ellenőrzésre kerülnek az összeragsztandó elemek, és a sérült, repedt darabok egyáltalán nem kerülnek felhasználásra. Ennek következtében maximális minőségű, erős gyalult termékeket kaphatunk végeredményként.

 

A ragasztott gerenda jellemzői

 

A bsh gerendák rendkívül nagy szilárdságúak, magas méretstabilitással bírnak, és ökológiailag is rendkívül problémamentesek. Nagy méretpontosságuk, a repedésre való igen minimális hajlamuk, valamint a tűzállóságuk is hozzátesz a hatékonyságukhoz. 

 

Kül- és beltéren egyaránt használhatóak, a faanyag természetének és a gyártási technológiának a kombinációja révén a gerendák bármilyen helyeken beépíthetőek, ahol fontos az esztétika. Könnyű megmunkálásuk pedig csak hab a tortán.

 

A kínálatunkban elérhető ragasztott gerendák lucfenyőből, kiváló minőségű lamellák felhasználásával készültek. Mivel a lamellákat mindössze maximum 12% nedvességtartalommal használják fel, ezért nem keletkezik súlyveszteség sem. 

 

A ragasztás során egy különleges, időjárási körülményeknek ellenálló és környezetbarát melamin gyantát alkalmaznak. Mivel a fa nedvességtartalma alapvetően igen alacsony, ezért külön vegyszeres favédelmi kezelésre nem lesz szükség.

 

A weboldalunkon megtalálható ragasztott gerendák háromféle keresztmetszettel elérhetőek, 8 cm x 16 cm-es, 12 cm x 12 cm-es és 14 cm x 14 cm-es kivitelben. Hosszúságukat tekintve 4,5 méteres, 6,75 méteres, valamint 13,5 méteres típusban szerezheti be őket.

 

Magas minőség, szigorú ellenőrzések

 

Az egyéb gyalult termékekkel ellentétben a bsh gerendák jóval szigorúbb ellenőrzéseken mennek át, így magasabb minőségűek is. Mivel a faanyagot előzetesen kiszárítják, a gerenda repedésképződése majdhogynem teljes mértékben kizárható a mérettartó tulajdonsága miatt.

 

Bizonyos gerendák egységessége jóval több időt spórolhat meg egy építkezés során, mert a szerkezetet magát is jelentősen leegyszerűsíti. A lucfenyő fantasztikus, strapabíró tulajdonságait kihasználva pedig kiválóan alkalmasak épületek gerendaként való beépítéséhez, előkészületi munka elvégzése nélkül.

 

Nézze meg a honlapunk kínálatában elérhető nagyszerű termékeket, és szerezze be a szükséges alapanyagokat és kiegészítőket egy helyen! Szakértelmünkkel és megbízhatóságunkkal segítünk Önnek megtalálni a tökéletes alapanyagokat, hogy maximális minőségben végezhesse építési munkálatait!

Belépve, mint