Blog

Miért jó választás a WPC padló teraszburkolatnak?

2024.01.11 09:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a WPC padló jellemzőiről és felhasználási lehetőségeiről olvashatnak. Hiszen amikor padlóburkolatot választunk a teraszra vagy a medence körüli terület lefedésére, nem csak az esztétikum számít. A végeredmény szempontjából fontos a tartósság, a könnyű karbantarthatóság és a könnyű telepítés is.

Mi jellemzi a WPC padlót?

A WPC, azaz wood plastic composite egy kiváló minőségű kompozit anyag, amely fából és műanyagból készül. Ötvözi mindkét anyag előnyös tulajdonságait, hiszen esztétikus, mint a fa ugyanakkor tartós, mint a műanyag. Ellenáll a nedvességnek, jó kopásállósággal rendelkezik, és könnyen tisztán tartható.

 

Miért jó választás a WPC padló a terasz vagy a medence körüli terület burkolásához?

A megfelelő burkolóanyag kiválasztása során gondoljuk át, hogy milyen célra, milyen területen, és milyen körülmények között fogjuk alkalmazni azt. A kültéri felhasználás során egy burkolóanyag ki van téve a nedvességnek, és minden időjárási tényezőnek.

A WPC jól bírja a nedvességet, nem korhad, így hosszú élettartamot biztosít a padlózatnak. A fa jellegzetes megjelenését megtartva esztétikus felületet alakíthatunk ki a kertben a különböző stílusú és mintázatú WPC padlókkal. Könnyen tisztán tudjuk tartani az ily módon burkolt területet, a szennyeződéseket egyszerűen el lehet róla távolítani. Ugyanakkor csúszásmentes felületet biztosít, ami a medence körül és a teraszon egyaránt fontos. 

 

Hogyan burkoljuk le WPC padlóval a medence körüli kertrészt?

A burkolási feladat első lépése az alapozás, vagyis az egyenletes, stabil és tiszta felület kialakítása. Ezután mérjük fel a medence körüli területet, és tervezzük meg, hogyan szeretnénk elhelyezni a burkolatot. Ha a felmérés megtörtént, már ki tudjuk számítani, hogy mennyi WPC padlóra lesz szükségünk a terület lefedésére. Arról is érdemes meggyőződni, hogy rendelkezünk-e a munka elvégzéséhez szükséges eszközökkel, és ha valami hiányzik, azt is szerezzük be. 

A padló telepítését a terület közepétől kezdjük úgy, hogy a padlólapokat egymás mellé helyezzük, és összecsúsztatva beillesztjük a helyükre. Figyeljünk arra, hogy pontos legyen az illesztés, és egyenletes a felület. A padlók méretre igazításához szükség lehet a lapok vágására is, amihez fűrészt használhatunk. 

 

Az utómunkálatok is fontosak

A telepítés után tisztítsuk meg a területet az esetleges anyagmaradványoktól, szennyeződésektől, portól. Győződjünk meg arról, hogy a telepített padlók egyenletesek, stabilak és megfelelően illeszkednek egymáshoz. Nem lenne jó, ha a használat során elmozdulnának. Időnként ajánlott a karbantartásuk, tisztításuk ahhoz, hogy sokáig esztétikus látványt nyújtsanak. 

 

Hosszú élettartam jellemzi

A webáruházunkban kapható WPC teraszburkolat, amelynek egyik oldala recézett, a másik oldala bordázott, 20-25 évig megőrzi jó minőségét. Fekete, sötétbarna és narancs színekben kapható, bár a színéből az UV-sugárzás hatására az évek alatt némiképp veszíthet. Ezt leszámítva nagyon tartós anyagnak számít. 

A termék 60 % bambuszrost port, 30 % nagy sűrűségű polietilént és 10 % vegyi anyagot tartalmaz. A tisztításon kívül nem igényel más felületkezelést. Medence vagy kerti tó melletti terület lefedésére, terasz vagy erkély burkolására, kerti utak kialakítására kiválóan alkalmas.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a teraszburkolatokkal kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel, vagy érdeklődjön személyesen bármelyik telephelyünkön.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com