2024. január 11.
3 perc

Miért jó választás a WPC padló teraszburkolatnak?

Miért jó választás a WPC padló teraszburkolatnak?

Ebben a blogcikkben a WPC padló jellemzőiről és felhasználási lehetőségeiről olvashatnak. Hiszen amikor padlóburkolatot választunk a teraszra vagy a medence körüli terület lefedésére, nem csak az esztétikum számít. A végeredmény szempontjából fontos a tartósság, a könnyű karbantarthatóság és a könnyű telepítés is.

Mi jellemzi a WPC padlót?

A WPC, azaz wood plastic composite egy kiváló minőségű kompozit anyag, amely fából és műanyagból készül. Ötvözi mindkét anyag előnyös tulajdonságait, hiszen esztétikus, mint a fa ugyanakkor tartós, mint a műanyag. Ellenáll a nedvességnek, jó kopásállósággal rendelkezik, és könnyen tisztán tartható.

 

Miért jó választás a WPC padló a terasz vagy a medence körüli terület burkolásához?

A megfelelő burkolóanyag kiválasztása során gondoljuk át, hogy milyen célra, milyen területen, és milyen körülmények között fogjuk alkalmazni azt. A kültéri felhasználás során egy burkolóanyag ki van téve a nedvességnek, és minden időjárási tényezőnek.

A WPC jól bírja a nedvességet, nem korhad, így hosszú élettartamot biztosít a padlózatnak. A fa jellegzetes megjelenését megtartva esztétikus felületet alakíthatunk ki a kertben a különböző stílusú és mintázatú WPC padlókkal. Könnyen tisztán tudjuk tartani az ily módon burkolt területet, a szennyeződéseket egyszerűen el lehet róla távolítani. Ugyanakkor csúszásmentes felületet biztosít, ami a medence körül és a teraszon egyaránt fontos. 

 

Hogyan burkoljuk le WPC padlóval a medence körüli kertrészt?

A burkolási feladat első lépése az alapozás, vagyis az egyenletes, stabil és tiszta felület kialakítása. Ezután mérjük fel a medence körüli területet, és tervezzük meg, hogyan szeretnénk elhelyezni a burkolatot. Ha a felmérés megtörtént, már ki tudjuk számítani, hogy mennyi WPC padlóra lesz szükségünk a terület lefedésére. Arról is érdemes meggyőződni, hogy rendelkezünk-e a munka elvégzéséhez szükséges eszközökkel, és ha valami hiányzik, azt is szerezzük be. 

A padló telepítését a terület közepétől kezdjük úgy, hogy a padlólapokat egymás mellé helyezzük, és összecsúsztatva beillesztjük a helyükre. Figyeljünk arra, hogy pontos legyen az illesztés, és egyenletes a felület. A padlók méretre igazításához szükség lehet a lapok vágására is, amihez fűrészt használhatunk. 

 

Az utómunkálatok is fontosak

A telepítés után tisztítsuk meg a területet az esetleges anyagmaradványoktól, szennyeződésektől, portól. Győződjünk meg arról, hogy a telepített padlók egyenletesek, stabilak és megfelelően illeszkednek egymáshoz. Nem lenne jó, ha a használat során elmozdulnának. Időnként ajánlott a karbantartásuk, tisztításuk ahhoz, hogy sokáig esztétikus látványt nyújtsanak. 

 

Hosszú élettartam jellemzi

A webáruházunkban kapható WPC teraszburkolat, amelynek egyik oldala recézett, a másik oldala bordázott, 20-25 évig megőrzi jó minőségét. Fekete, sötétbarna és narancs színekben kapható, bár a színéből az UV-sugárzás hatására az évek alatt némiképp veszíthet. Ezt leszámítva nagyon tartós anyagnak számít. 

A termék 60 % bambuszrost port, 30 % nagy sűrűségű polietilént és 10 % vegyi anyagot tartalmaz. A tisztításon kívül nem igényel más felületkezelést. Medence vagy kerti tó melletti terület lefedésére, terasz vagy erkély burkolására, kerti utak kialakítására kiválóan alkalmas.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a teraszburkolatokkal kapcsolatban, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel, vagy érdeklődjön személyesen bármelyik telephelyünkön.

Belépve, mint