2023. november 11.
2 perc

Milyen teraszburkolatokat válasszunk?

Milyen teraszburkolatokat válasszunk?

Amikor kertünk, teraszunk kialakításáról vagy felújításáról van szó a burkolóanyag kiválasztása központi kérdés, hiszen hosszú időre meghatározza a felhasználás helyének jellegét, stílusát. A megfelelő teraszburkolatok kiválasztása tehát az esztétikum, a funkcionalitás és az anyag tartóssága szempontjából is kritikus döntés.

A hosszú élettartamú Thermowood Luc teraszburkolatok 

Ha természetes anyagút szeretnénk, a Thermowood Luc teraszburkolat kiváló választás lehet. Ezt a terméket finn lucfenyőből készítik, és a gyártás során hőkezelésnek vetik alá. A hő hatására kiszárad és megerősödik, így tartós, ellenálló anyag jön létre. A fa természetes szépsége a hőkezelés után is megmarad. 

Ellenáll a rothadásnak, a penészedésnek és az időjárási tényezőknek. A felületet egyszerűen tisztíthatjuk és újrafesthetjük, ha szükséges. Ideális választás teraszokhoz, erkélyekhez és kerti felhasználásra, hiszen esztétikus látványt nyújt. Webáruházunkban 26x117x4200 mm-es méretben, bordázott felülettel érhető el ez a termék. 

 

Költséghatékony megoldás a borovi fenyő teraszburkolat

Szintén népszerű választás a borovi fenyőből készült burkolóanyag, különösen azok számára, akik a fa természetes szépségére vágynak, de költségkímélő megoldást keresnek. Mivel könnyen vágható és alakítható, így egyszerű telepítést tesz lehetővé. 

Az időjárási tényezők károsító hatásaitól azonban rendszeres karbantartással kell védeni, így több oldalról védett, fedett teraszok és erkélyek kialakítása során használható leginkább. 

 

Egzotikus hangulat szibériai vörösfenyővel

A szibériai vörösfenyő az anyag különlegessége révén egy exkluzív választás, hiszen a fa színe és textúrája lenyűgözően szép. Rendkívül tartós anyag, ami ellenáll az időjárási tényezőknek, a rothadásnak és a penésznek, így hosszú éveken keresztül megőrzi esztétikus megjelenését. 

Olyan helyeken érdemes alkalmazni, ahol a luxushatású megjelenés és a kiemelkedő tartósság egyaránt fontos. Tehát ha egzotikus hangulatú kertet, ház előtti teret szeretnénk kialakítani, a szibériai vörösfenyő ideális választás lehet. Egy elegáns kültéri étteremben, szálloda előterében is jól mutat ez a burkolóanyag.

 

Mi jellemzi a WPC burkolatot?

Ez a fa és műanyag felhasználásával készült kompozit kombinálja mindkét összetevője előnyeit. Ellenáll az időjárási tényezőknek, jól bírja a hőmérsékleti változásokat. Nem penészedik, nem korhad, ami hosszú élettartamot biztosít. Különböző stílusokban és színekben elérhető, így megtalálhatjuk azt a színt, ami az otthonunkhoz leginkább illik. 

Gyártása során gyakran újrahasznosított anyagok is felhasználásra kerülnek, így környezetbarát megoldást jelent. Könnyen tisztán tartható, mosható felület, amit nem kell gyakran festeni. Sokféle felhasználást tesz lehetővé, hiszen a fa melegségét és a műanyag tartósságát ötvözi. Medence körüli terek burkolására, a kert egyes részeit összekötő utak kialakítására, a ház előtti tér lefedésére egyaránt ideális. 

Mindegyik burkolattípusnak megvannak az előnyei és az ideális felhasználási területei. A választás során fontos figyelembe venni ezeket, illetve az elérhető költségvetést, valamint a terasz és a kert adottságait. Az sem mellékes szempont, hogy a felhasználás helye mennyire van kitéve az időjárási tényezőknek. A választás tehát az adott projekt körülményeitől és a saját igényeinktől is függ.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a megfelelő teraszburkolatok kiválasztásához, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel.

Belépve, mint