Blog

Milyen teraszburkolatokat válasszunk?

2023.11.11 07:39
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Amikor kertünk, teraszunk kialakításáról vagy felújításáról van szó a burkolóanyag kiválasztása központi kérdés, hiszen hosszú időre meghatározza a felhasználás helyének jellegét, stílusát. A megfelelő teraszburkolatok kiválasztása tehát az esztétikum, a funkcionalitás és az anyag tartóssága szempontjából is kritikus döntés.

A hosszú élettartamú Thermowood Luc teraszburkolatok 

Ha természetes anyagút szeretnénk, a Thermowood Luc teraszburkolat kiváló választás lehet. Ezt a terméket finn lucfenyőből készítik, és a gyártás során hőkezelésnek vetik alá. A hő hatására kiszárad és megerősödik, így tartós, ellenálló anyag jön létre. A fa természetes szépsége a hőkezelés után is megmarad. 

Ellenáll a rothadásnak, a penészedésnek és az időjárási tényezőknek. A felületet egyszerűen tisztíthatjuk és újrafesthetjük, ha szükséges. Ideális választás teraszokhoz, erkélyekhez és kerti felhasználásra, hiszen esztétikus látványt nyújt. Webáruházunkban 26x117x4200 mm-es méretben, bordázott felülettel érhető el ez a termék. 

 

Költséghatékony megoldás a borovi fenyő teraszburkolat

Szintén népszerű választás a borovi fenyőből készült burkolóanyag, különösen azok számára, akik a fa természetes szépségére vágynak, de költségkímélő megoldást keresnek. Mivel könnyen vágható és alakítható, így egyszerű telepítést tesz lehetővé. 

Az időjárási tényezők károsító hatásaitól azonban rendszeres karbantartással kell védeni, így több oldalról védett, fedett teraszok és erkélyek kialakítása során használható leginkább. 

 

Egzotikus hangulat szibériai vörösfenyővel

A szibériai vörösfenyő az anyag különlegessége révén egy exkluzív választás, hiszen a fa színe és textúrája lenyűgözően szép. Rendkívül tartós anyag, ami ellenáll az időjárási tényezőknek, a rothadásnak és a penésznek, így hosszú éveken keresztül megőrzi esztétikus megjelenését. 

Olyan helyeken érdemes alkalmazni, ahol a luxushatású megjelenés és a kiemelkedő tartósság egyaránt fontos. Tehát ha egzotikus hangulatú kertet, ház előtti teret szeretnénk kialakítani, a szibériai vörösfenyő ideális választás lehet. Egy elegáns kültéri étteremben, szálloda előterében is jól mutat ez a burkolóanyag.

 

Mi jellemzi a WPC burkolatot?

Ez a fa és műanyag felhasználásával készült kompozit kombinálja mindkét összetevője előnyeit. Ellenáll az időjárási tényezőknek, jól bírja a hőmérsékleti változásokat. Nem penészedik, nem korhad, ami hosszú élettartamot biztosít. Különböző stílusokban és színekben elérhető, így megtalálhatjuk azt a színt, ami az otthonunkhoz leginkább illik. 

Gyártása során gyakran újrahasznosított anyagok is felhasználásra kerülnek, így környezetbarát megoldást jelent. Könnyen tisztán tartható, mosható felület, amit nem kell gyakran festeni. Sokféle felhasználást tesz lehetővé, hiszen a fa melegségét és a műanyag tartósságát ötvözi. Medence körüli terek burkolására, a kert egyes részeit összekötő utak kialakítására, a ház előtti tér lefedésére egyaránt ideális. 

Mindegyik burkolattípusnak megvannak az előnyei és az ideális felhasználási területei. A választás során fontos figyelembe venni ezeket, illetve az elérhető költségvetést, valamint a terasz és a kert adottságait. Az sem mellékes szempont, hogy a felhasználás helye mennyire van kitéve az időjárási tényezőknek. A választás tehát az adott projekt körülményeitől és a saját igényeinktől is függ.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a megfelelő teraszburkolatok kiválasztásához, kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunk szakembereivel.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com