Polikarbonátok

Ezen az oldalon találhatja polikarbonát készletünket és a hozzá való profilokat és szerelési tartozékokat. A polikarbonát lapok kiváló alapanyagot jelentenek számos projekthez. Készülhet belőlük télikert vagy üvegház, mivel a fényt áteresztik, de lelassítják a belső hőmérséklet változását, ezáltal kedvezve a növényeknek. Kevés ablakkal rendelkező, például tetőtéri szobák térelválasztóiként is remekül funkcionálnak, különösen az opál színezetű verzió.

A profiloknak köszönhetően szerelésük rendkívül egyszerű, míg a speciális szerelési tartozékoknak köszönhetően a vízhatlanság továbbra is biztosított. Ha tehát medencét fedne, zuhanykabint építene vagy a fentebb említett projektekre készül, válogassa ki az egyes alpontokban azokat, amire szüksége van, és mihamarabb nekiláthat!

A polikarbonát számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami lehetővé teszi a széles körű felhasználását. Ez az anyag nem véletlenül örvend ilyen nagy népszerűségnek.

A polikarbonát előnyei

Az anyag nagyon lényeges tulajdonsága, hogy könnyű megmunkálni. Ez nagyban hozzájárult elterjedéséhez, hiszen otthoni szerszámokkal is egyszerű dolgozni vele, ráadásul a munkálatok hosszú ideig sem tartanak.

Melegítés nélkül hajlítható, rugalmas, alacsony súlya miatt könnyen szállítható, de mindeközben strapabíró és nagy teherbírással rendelkezik. Tartósságukból adódóan a polikarbonát szerkezetek hosszú távon helytállnak, feltéve, hogy megfelelően vannak tárolva.

Hőszigetelő tulajdonságuk és UV védett felületük szintén hasznos tulajdonságok. Legyen szó üvegházról vagy előtetőről, kiválóan alkalmasak mindkét feladat ellátására. Mindemellett tisztítani is könnyű őket, ezért az átlátszó felület hosszú távon az is maradhat.

Az általunk árult polikarbonát lapok több színben is elérhetőek. Attól függően, hogy pontosan milyen célra és milyen környezetbe kerülnek, választhatsz opál, bronz, illetve víztiszta verziók közül.

Felhasználás és kellékek

A polikarbonáttal való munkálatok lényege az, hogy megtartsuk annak előnyös tulajdonságait. Ha az ember figyelmetlen, vagy nem tud a potenciális problémákról, akkor gondokba ütközhet. Rendkívül fontos például, hogy észben tartsuk, melyik az UV védett oldal.

Ez a különleges bevonattal ellátott fél általában fel van tüntetve a lemezeken, és egy védőfólia borítja. Minden esetben kívülre kell kerülnie, ahol a nap érheti. Azonban szerelés előtt, ha a napon hagyjuk állni, magát a védőfóliát mindenképpen le kell szedni. Ha a sugárzástól felhevül, ráolvadhat a polikarbonátra.

Szállítás és tárolás esetén arra is figyelni kell, hogy a lemezek fektetve legyenek egy egyenletes felületen. Ellenkező esetben tartósan meghajlanak, ami gondot fog jelenteni a későbbi felhasználás során.

A profilok, kupakok és tömítőgumik feladata az, hogy biztosítsák a vízhatlanságot két lemez találkozásánál, a csavarok mentén is. Emellett a párazáró és páraáteresztő szalagok biztosítják, hogy az üvegkamrák szárazon maradjanak.

Hogyan rendelheti meg?

Amennyiben polikarbonáttal kapcsolatos munkálatokat tervez, nincs más dolga, mint kiválasztani a kívánt elemeket és kellékeket a termékkategóriákban, és hozzáadni azokat a kosárhoz. A Káplár fatelep országos kiszállítással büszkélkedik, azaz akárhol is legyen szüksége rá, eljuttatjuk Önhöz.

Amennyiben a szolgáltatott adatok és képek nem elegendőek a döntéshozáshoz, munkatársaink szíves örömest segítenek. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinket megtekintheti a termékek saját oldalán, a képektől jobbra található szekcióban.

Az ott található gomb megnyit egy ablakot, mely egy név, e-mail-cím és telefonszám ellenében gyors, közvetlen kapcsolatot biztosít szakértő munkatársainkkal, akik amint tudnak, válaszolnak Önnek.