Blog

Mire használható a BSH 12x12-es rétegragasztott gerenda?

2023.06.12 14:48
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A fagerenda a könnyűszerkezetes házak tartószerkezetében, a téglaépítésű házak tetőszerkezetében nélkülözhetetlen építőanyag. A hagyományos mellett napjainkban egyre gyakrabban használják a rétegragasztott fagerendát az építkezés során. Webáruházunkban BSH 12x12cm-es, 8x16cm-es, 10x10cm-es, 14x14cm-es, 16x16cm-es és 16x32cm-es gerendát forgalmazunk.

Hogy jön létre a rétegragasztott gerenda?

A gyalult termékek, azaz a deszkák, hajópadlók rétegragasztott gerendák, lambériák az építőipar gyakran használt anyagai. Ezek közül a  rétegragasztott fagerenda, ahogy a neve is mutatja, több réteg fa összeragasztásával jön létre. 

Előfordul, hogy hosszirányban is meg van toldva, a kívánt hosszúság elérése érdekében. Minőségileg válogatott, repedésmentes, anyaghibát nem tartalmazó fából készül. Az egyes rétegeket környezetbarát melamingyantával ragasztják össze, ami nagyon tartós, időjárásálló anyag.

A gyanta az elemeket olyan erősen képes összeragasztani, hogy a gyártási folyamat  végeredménye egy nagy teherbírású építőanyag lesz. A ragasztást követően a gerendákat I. osztályú, szép erezetű deszkákkal burkolják be, amelyeket az előkészítés során gyalultak és csiszoltak. Így, mondhatni bútorminőségű termék jön létre, amit sokféle célra felhasználhatunk.

 

Miből készül a rétegragasztott gerenda?

Olyan faanyagra van szükség, ami nagyon tartós, nagy szilárdsággal és kopásállósággal rendelkezik, ugyanakkor kellőképp rugalmas is. Ez lehet lucfenyő, borovifenyő, tölgy és bükk. Esetleg nyárfából is készíthetik, hiszen rugalmas faanyag, bár alacsonyabb szilárdsággal rendelkezik. Fontos, hogy kiváló minőségű, anyaghibától mentes fából állítsák elő.

 

Milyen előnyös tulajdonságokkal rendelkezik a rétegragasztott gerenda?

A kiforrott gyártási technológiának köszönhetően nagy teherbírású, kiváló minőségű termékről van szó, ami a hagyományos gerenda teherbíró képességét is meghaladja. Ez az is mutatja, hogy rétegragasztott változatból kisebb keresztmetszetű termékre van szükség, mint normál fagerendából. Sokoldalúan felhasználhatjuk, nagyobb távolságok áthidalására is alkalmas. 

A melamingyantának köszönhetően kifejezetten alacsony a fa nedvességtartalma, így nem szükséges rovar- és gombaölő szerrel kezelni, mert ezek a kártevők nem élnek meg benne. Így játszótéri játékok, kerti pavilonok, gabonatárolók, takarmánytárolók építésére is felhasználhatjuk, hiszen nem tartalmaznak káros vegyszereket. 

 

Mire használhatjuk a BSH 12x12cm-es gerendát?

A BSH 12x12-es gerenda szélessége 12x12 cm, hosszúsága 450 cm. Stabilitása a többrétegű szerkezetnek, és a 40 mm-es szabályos lamella vastagságnak köszönhető. Alkalmas tetőszerkezeti elemek, teraszok, előtetők, födémek kialakításához. Készíthetünk belőle kisgyermekük számára kerti hintát, mászókát, felhasználhatjuk kerti bútorok gyártásához. Ez utóbbi esetben elsősorban a kerti bútor nagy teherbírást igénylő részeit készíthetjük el belőle.

Amennyiben bővebb információra van szüksége a gyalult termékek, ragasztott gerendák kiválasztásával kapcsolatban, vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal, vagy érdeklődjön személyesen fatelepeink bármelyikén


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com