Blog

A polikarbonát hőszigetelő képessége révén csökkentheti az energiaköltségeket

2023.06.23 08:53
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A polikarbonát - előnyös tulajdonságai révén - sokféle célra használható fel az építőiparban, az autóiparban. Leggyakrabban az épületek tetőszerkezete, ablakai, üvegfalai, árnyékoló rendszerei készülnek belőle. A polikarbonát hőszigetelő képessége kiváló, hiszen nagyon lassan vezeti a hőt.

Miért válasszunk polikarbonátból készült terasztetőt?

A terasztető kialakítása és anyagválasztása fontos a használhatósága és védelme szempontjából. A polikarbonát-tető modern, praktikus és tartós megoldás. Ellenáll az időjárási tényezőknek, az UV-sugárzásnak, a nedvességnek. Ütésállósága révén egy vihar, vagy jégeső sem teszi tönkre. Ugyanakkor könnyű súlya egyszerűvé varázsolja a telepítést és csökkenti a terasz szerkezetére mért terhelést. 

Lehetővé teszi a természetes fény bejutását a teraszra, így világos és barátságos környezetet teremt. A polikarbonát ugyanis eredetileg átlátszó műanyag, ami ma már különböző színváltozatokban is kapható. A minőségi polikarbonát-lemezek rugalmasak, könnyen formázhatók, így az egyedi kialakítás és a méretre szabás sem okoz gondot. 

Más építészeti elemekkel, fém vagy fa szerkezetekkel is könnyen kombinálható, így harmonikus összhangot teremthetünk az épület és a terasz között. A polikarbonát-tető tehát ideális választás lehet a teraszfedés kialakítására.

Ha pedig egyszer úgy döntünk, hogy a teraszt beépítjük, télikertté vagy napozószobává alakítjuk, akkor a tető jó hőszigetelő tulajdonsága ezt is lehetővé teszi. A téli napfény átjut rajta, ezáltal világos teret kapunk, viszont a helyiség felmelegített levegője nem fog gyorsan lehűlni, mert a polikarbonát nagyon lassan vezeti a hőt. 

 

A polikarbonát hőszigetelő képessége révén medencefedésnek is kiváló

Ha a kertbe medencét tervezünk, valamilyen fedést is szükséges rá tennünk, ha nem szeretnénk, hogy szennyeződjön a víz. A medencetakaró ponyvák ugyan olcsó megoldások, viszont nem jelentenek kellő védelmet. Ha olyan tartós medencefedést szeretnénk készíteni, ami tökéletes védelmet nyújt, és esztétikailag is jól mutat a kertben, a polikarbonát paneleket erre a célra is felhasználhatjuk. 

Az anyag ütésállósága minden időjárási tényező ellen megóvja a medencét. Ugyanakkor kiváló hőszigetelő képessége révén a medence fűtése szempontjából is előnyös, hiszen éjszaka kevésbé fog lehűlni a víz, így csökkenthetjük az energiafelhasználást. Mivel a minőségi polikarbonát kevésbé engedi át az UV-sugárzást, védelmet nyújthat a medence anyagának, például évek alatt sem fog kifakulni. 


Polikarbonát-lemezek és profilok

A polikarbonát-lemezek kétféle kivitelben készülnek, ez a tömör és az üvegkamrás kialakítás. A tömör változatot elsősorban ipari célokra használják, míg az üvegkamrás lemezt lakossági felhasználásra. Ez utóbbi több színben készül, amely az anyag fényáteresztő képességét is meghatározza. 

A víztiszta polikarbonát lemez a legfényáteresztőbb, míg a bronz polikarbonát lemez a napfény jelentős részét kiszűri. Színtől függetlenül, valamennyi termék kültéren is 15-20 évig megőrzi a minőségét. A szereléshez szükségesek az úgynevezett polikarbonát-profilok, amelyekkel a lemezek zárását, szigetelését, toldását oldhatjuk meg szakszerűen.

A polikarbonát tehát olcsó és előnyös alternatíva lehet az üveg helyett, hiszen átengedi a természetes fényt, hidegen is hajlítható, törhetetlen és kiváló hőszigetelő anyag. Amennyiben bővebb információra van szüksége termékeinkkel kapcsolatban, kérjük keresse ügyfélszolgálatunkat.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com