2024. február 26.
3 perc

A zsindely ára mennyire fontos a tervezés során?

A zsindely ára mennyire fontos a tervezés során?

Egyáltalán mi az elsődleges szempont egy felújításnál vagy generálkivitelezésnél? A zsindely ára természetesen sok tényezőtől függ, de bizonyos mértékig ez is meghatározó tud lenni, hogy végül melyik kialakítás mellett tesszük le a voksunkat. A zsindely ráadásul az egyik legnépszerűbb tetőfedő anyagnak számít Magyarországon.

A zsindely ára: mire kell készülni?

Ott van például az IKO Superglass téglány zsindely, aminek nagyon kedvező ára van, ha négyzetméterenként nézzük. Egy csomagban három négyzetméter található, többféle színben érhető el: fekete, mélykék, árnyékolt barna, vörös és palaszürke. A hossza 1000 mm (+/-3), a szélessége 336 mm(+/-3). A súly 10,1 kg/négyzetméter, ha a tetőlejtés nagyobb, mint 25 fok. 

Ez egy igazán közkedvelt választás, pláne a költségtudatos háztulajdonosoknál. Gazdaságos áron vásárolható meg, az olcsóbb zsindelyek kategóriájába tartozik, de ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a minőségről.

Maximális biztonságot nyújt, kiváló választás családi házhoz, fészerhez vagy kerti házhoz. Ez is az IKO zsindelyek közé tartozik, aminek a felszerelése nagyon könnyű. Természetesen szükség van hozzá a megfelelő képzettségre és képességre. Az ideális telepítés kiemelten fontos, hogy a végeredménnyel is elégedettek legyünk. 

Az IKO esetében az alacsony zsindely ár úgy érhető el, hogy tömeges mennyiségben lehet gyártani őket. Kisebbek az előállítási költségek is, a könnyű beépítéssel pedig hosszú távon is kiemelkedő eredményt érhetünk el tetőfedési és meredek lejtésű munkákhoz is egyaránt. 

Ezeket a zsindelyeket szigorúan tesztelik és fejlesztik, a minőségi tervezés és innováció is különösen fontos a gyártás során. Az alacsony ár miatt pedig egyáltalán nem kell aggódni, nem egy gyenge tetőfedő anyagot fogunk kapni. 

Miért is olyan jó választás a zsindelytető? Például a bitumenes változatok nagyon könnyűek, ami akkor jön igazán jól, ha a tetőszerkezet alacsony teherbírással rendelkezik. Hajlékonyak, így még az ívelt tetőkhöz is lehet őket használni, ha nem túl alacsony a dőlésszög.

 

A tetőszerkezet a legfontosabb része az épületnek

Érdemes az elérhető lehetőségekről informálódni, hogy tisztában legyünk azzal már a tervezés megkezdése előtt, hogy mégis miből lehet válogatni. A zsindely ár mellett az sem elhanyagolható tényező, hogy mégis mikor ajánlott ezt a tetőfedő anyagot választani. Ha nem bír el nagy súlyt a tetőszerkezet, akkor nem is jöhet szóba más alternatíva. 

A tető fontos szerepet játszik a hőszigetelésben és a nedvesség és a víz távoltartásában. A megfelelő csatornarendszer mellett a tetőfedő anyag is fontos szerepet játszik abban, hogy az esővíz ne okozzon gondot otthonunkban. 

A zsindelyről azt is érdemes tudni, hogy az alátétlemez, valamint a fogadószerkezet ugyan emelheti a költségeket, de összességében sokkal olcsóbb megoldást fogunk kapni, mint a többi anyag esetében. Kisebb lesz az anyagveszteség is, az egész projektet sokkal hamarabb végre lehet hajtani. 

 

Minden a megfelelő szakemberrel kezdődik

Már a tetőfedő anyagot sem érdemes kiválasztani szakértő segítsége nélkül. Ajánlott a tervezés előtt felvenni a kapcsolatot egy kivitelezővel, hogy garantáltan mindenre odafigyeljünk és valóban az a zsindely kerüljön fel a tetőre, amire szükségünk van. 


Ha kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba és mindenre választ adunk, segítünk eligazodni a felújítások, generálkivitelezések világában.

Belépve, mint