Szegek, vasanyagok

Ezen az oldalon találhatja meg a szegeket és az egyéb vasanyagokat. Ezek főként kiegészítő alkatrészek, különféle elemek rögzítésére. Legyen szó gerendák megfelelő elhelyezéséről vagy a lambéria falhoz erősítéséről, itt helyeztünk el minden apró hozzávalót.

A specifikus feladatokat ellátó termékeken kívül általános huzalszöget, szeglemezt vagy méretre szabható horganyzott menetes szárat is láthat ebben a kategóriában. Ha tehát barkácsolni készül, vagy javításokat végezne a ház körül, nézzen szét a nálunk kapható szegek és vasanyagok között!

Szegek és vasanyagok a kínálatban

Az általunk értékesített szegek és más vasanyagok között két főbb csoportot határozhatunk meg. Magukat a rögzítőelemeket, valamint az alátéteket.

A fogópár, huzalszeg és a horganyzott menetes szár

Ezek a lefogást végző eszközök számos barkácsolási vagy felújítási munkánál jöhetnek kapóra. Van, ami speciális feladat elvégzésre van kitalálva, míg a többi általánosan felhasználható, szinte bárhol.

A fogópár például egy mindkét végén csavarmenettel ellátott eszköz. Általában tetőépítés során kerül elő szelemen rögzítéséhez. Ez egy fedélszerkezeti elem, ami a szarufákat támasztja alá, és elhelyezkedhet az ereszen, tetőgerincen vagy a derekán.

A nálunk kapható fogópár-összekötő csavarok mind alátéttel, mind anyával fel vannak szerelve, így készen állnak a munkálatokra.

Ezzel szemben a horganyzott menetes szárak felhasználása sokkal széleskörűbb. Ezeket az acélrudakat folyamatos metrikus menettel látták el, így tetszés szerint méretre darabolhatók. Rendkívül hasznosak, ha nagyobb elemeket szeretnénk stabilan egymáshoz rögzíteni.

Talán a legáltalánosabb felhasználású azonban az egyszerű huzalszeg. Már mind dolgoztunk vele, egyszerűen, néhány kalapácsütéssel egymáshoz erősíthetünk két felületet. Az sem utolsó szempont, hogy megfelelő hosszúságú huzalszeg esetén a szögfej nem feltűnő, szinte beleolvad környezetébe.

Gerendatalp, szeglemez és lambériakapocs

Ez a három eszköz csavarokkal vagy szegekkel együtt alkalmazandó. Webáruházunk egyéb kategóriájában a csavarok mellett számos más, akár rögzítésre alkalmas kelléket is találhat, azonban a vasanyagok esetében inkább az alátétekre fókuszálunk.

A gerendatalp általában oszlopok helyükre erősítésére szolgál. A speciális kialakítású fém eleme több olyan nyílással is el van látva, melyeken keresztül szögekkel vagy csavarokkal a fagerendához erősíthetjük. A talpat vagy hasonló módszerrel, vagy akár betonozással is a talajhoz erősíthetjük.

A szeglemezek felhasználása jóval általánosabb. Többnyire sarokösszekötőként funkcionálnak, két lécet vagy más elemet merőleges találkozásuknál képesek rögzíteni, csavar vagy szög felhasználásával.

Míg a korábbi két terméknek önmagában kell helytállni, a lambériakapocs saját szegekkel van felszerelve. Nevéből adódóan a falra helyezendő lambéria vagy egyéb, hasonló rendeltetésű elemek rögzítésére szolgál.

Hogyan rendelheti meg?

Amennyiben szegek vagy egyéb vasanyagok beszerzésén gondolkozik, nincs más dolga, mint kiválasztani a kívánt darabot a termékkategóriában, és hozzá adni azt a kosárhoz. A Káplár fatelep országos kiszállítással büszkélkedik, azaz akárhol is legyen szüksége rá, eljuttatjuk Önhöz.

Amennyiben a szolgáltatott adatok és képek nem elegendőek a döntéshozáshoz, munkatársaink szíves örömest segítenek Önnek. Ügyfélszolgálati elérhetőségeinket megtekintheti a termékek saját oldalán, a képektől jobbra található szekcióban.

Az ott található gomb megnyit egy ablakot, mely egy név, e-mail-cím és telefonszám ellenében gyors, közvetlen kapcsolatot biztosít szakértő munkatársainkkal, akik amint tudnak, válaszolnak Önnek.