Blog

A páraáteresztő fólia felrakása és felhasználási területei

2023.09.08 13:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a páraáteresztő fólia felrakása és felhasználási területei kerülnek bemutatásra. A páraáteresztő fólia egy a modern építészetben alkalmazott építőanyag, amely képes a pára átengedésére, miközben megakadályozza, hogy az épület belsejébe nedvesség jusson.

Mi jellemzi a páraáteresztő fóliát?

Ez az építőanyag olyan mikroszkopikus pórusokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a vízgőz áramlását, ugyanakkor megakadályozzák a cseppfolyós víz behatolását. Így megelőzhető a páralecsapódás az épület szerkezeti elemein. 

Ezek a fóliák általában nagyon erősek és tartósak, ellenállnak az időjárás viszontagságainak és az egyéb környezeti hatásoknak. Rugalmasságuk és könnyű kezelhetőségük révén egyszerűen illeszthetők az épületszerkezetekhez. Mivel alapvetően könnyű anyagok, a szállításuk és a telepítésük nem okoz különösebb nehézséget.

 

Milyen előnyökkel jár a használata?

Az közismert, hogy a diffúziós tetőfólia megakadályozza a nedvesség bejutását az épületbe, így védelmet nyújt a szerkezeti elemeknek és a beltérnek egyaránt. Ugyanakkor segít megőrizni az épület belső hőmérsékletét, így csökkenti télen a fűtési, nyáron pedig a hűtési költségeket. 

Azáltal, hogy mérsékli a páralecsapódást, megakadályozza a penész és a gomba kialakulását. Lehetővé teszi az épület szellőzését, így egészséges lakókörnyezet alakul ki az épületben. 

 

A páraáteresztő fólia típusai és felhasználási területei

  • A szellőzőfóliát az épület külső részein alkalmazzák, például a tető alatt vagy a homlokzaton abból a célból, hogy a pára kijusson az épületből, és a tetőszerkezet száraz maradjon. 
  • A páraáteresztő tetőfólia kifejezetten tetőfedéshez lett tervezve, és megakadályozza a tető alatti páralecsapódást. 
  • A páraáteresztő homlokzati fólia az épület homlokzati részén alkalmazva segít megelőzni a falak nedvesedését és a penészképződést.
  • A páraáteresztő aljzatfóliát a padló alatt használják, abból a célból, hogy a nedvesség ne tudjon bejutni a padlóba.

 

Hogy történik a páraáteresztő fólia felrakása?

A webáruházunkban is kapható LINOPOOR RX 3000  páraáteresztő fólia kiválóan alkalmas arra, hogy megvédjük az épületet a nedvességtől, javítsuk az energiahatékonyságot, és megelőzzük a penészképződést. Alkalmas betoncserép esetén maximum 22°-os hajlásszögű tetőnél, oldalhorony nélküli, kettős fedésű síkcserepek esetén maximum 30°-os hajlászögű tetőnél, oldalhornyos, egyszeres fedésű síkcserepek esetén maximum 35 °-os tetőnél, és bitumenes zsindelyfedés esetén maximum 25 °-os hajlásszögű tetőnél. 

Azt a felületet, ahová a fóliát tenni fogjuk, elő kell készítenünk, tehát meg kell tisztítani, szükség esetén ki kell javítani, hogy sima felületet kapjunk. Ezután a fóliát egy kis ráhagyással méretre kell vágni, és felhelyezni a kívánt helyre úgy, hogy megfelelő illeszkedést biztosítsunk. A rögzítés csavarokkal vagy szegekkel történhet, ám arra figyelni kell, hogy a rögzítőelemek ne sértsék meg a fóliát, és a rögzítés szoros és biztonságos legyen. 

Az esetleges csatlakozásokat, réseket be kell tömíteni, hogy a nedvesség ne tudjon bejutni. Az építési projekt jellegéből adódóan lehetnek még további, speciális útmutatások a fólia telepítésre vonatkozóan, ezért érdemes a gyártó ajánlásait és a helyi építési előírásokat megismerni.


Amennyiben bővebb információra van szüksége a páraáteresztő fólia alkalmazásával kapcsolatban, kérjük forduljon az ügyfélszolgálatunkhoz.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com