2020. december 16.
2 perc

Használjon Bramac lécet tetőszerkezet építésekor!

Ebben a blogbejegyzésben a Bramac léccel foglalkozunk. Egy új ház építkezésének levezénylése vagy egy felújításba való belevágás hatalmas munkát igényel, nem csak a mesterek, de a megrendelő részéről is, hiszen tisztában kell lennie a választása észszerűségével. Azon anyagokat szükséges megvásárolnia vagy megrendelnie, amelyek valóban tartósak, strapabíróak, és még sokáig stabil részét fogják képezni otthonának.

Nincs ez másképp a megfelelő tetőszerkezettel sem, mivel nagyon sok múlik a helyes anyagok megválasztásában és alkalmazásában egyaránt. A tető szerves eleme a körültekintően kiválasztott tetőléc, amely megvásárlása előtt számba kell venni a minőségbeli és méretbeli tényezőket, a keresztmetszetének és a hosszúságának jellemzőit egyaránt. A legnépszerűbb és leggyakrabban használt tetőléc az úgynevezett Bramac léc, amely számos tényezőnek köszönheti hírnevét.

A Bramac léc jellemzői

A Bramac tetőléc 3 x 5 centiméteres mérettel rendelkező tetőléc, amely a leggyakrabban használt standard keresztmetszeti méret. Tetőléc vásárlásakor nem csak a méretekre szükséges figyelmet fordítania, de a minőségre is. A sorozatvágóval készített lécek legtöbb esetben sokkal pontosabbak, valamint a vágási minőségük is sokkal mutatósabb. 

Ugyan a fából gyalult termékekben megtalálható csomók gyakorisága és nagysága eltérhet egymástól, valamint száradás közben vetemedés vagy repedések is bekövetkezhetnek, azonban ezek azok az egyedi tulajdonságok, amelyeknek köszönhető a fa egyedisége, és amelyek utánozhatatlanná és szerethetővé teszik az anyagot. A tetőléc különböző keresztmetszeti méretekkel rendelkezhet, azonban a Bramac lécek a legelterjedtebbek, amelyek fixen 3 x 5 centiméter nagyságúak, míg hosszuk 2 és 6 folyóméter közötti lehet. 

Miért szükséges a strapabíró tetőléc kiválasztása?

A tetőlécek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, legyen szó esőről, hóról, szélről vagy erős napsütésről, mivel a tető rétegrendjének a tetején helyezkednek el, közvetlenül a héjazat alatt. Ennek tükrében, a tartósság megőrzése érdekében szükség van a tetőléc megfelelő kezelésére, valamint impregnálására egyaránt, hiszen csak megfelelő erőfeszítések megtételét követően lehetséges a tetőlécnek és ezzel magának a tetőnek az élettartamát növelni. 

Kezelés tekintetében leginkább a rovarok és a gomba elleni védelemre szükséges gondolnia, hiszen ezek azok a tényezők, amelyek a legegyszerűbben és leggyorsabban károsíthatják a fa szerkezetét. Áztatásos faanyagvédő szerrel való kezelés hatására a tetőlécek védettek lesznek a kártékony tényezőkkel szemben, és sokkal hosszabb lesz élettartamuk is. 

Megbízhatóság és magas minőség

A tetőlécek árban sokkal kedvezőbbek a fém profiloknál, így a gipszkarton szerkezetének építése kapcsán is jó alternatívának számíthat használatuk. Azonban arra is figyelnie kell, hogyha a gipszkarton alá kerül a tetőlécszerkezet, akkor kifejezetten a ritka menetű faszerkezethez szükséges csavarok kerüljenek beépítésre. 


Amennyiben szeretné megbízható forrásból beszerezni a minőségi Bramac tetőlécet, ezzel hosszú életet biztosítani tetőszerkezetének és otthonának egyaránt, akkor keresse fel a webshopunkat, ahol garantáltan megtalálhatja az építkezéshez vagy felújításhoz szükséges alapanyagokat. Felelős döntésével nem csak megkönnyítheti a munkavégzést, de nyugodtan álomra hajthatja a fejét, hiszen tudja, hogy háza és ezzel tetője az időjárás viszontagságainak ellenére is stabilan fog állni.

Belépve, mint