2022. augusztus 01.
2 perc

Melyek a legnépszerűbb tetőfedő anyagok 2022-ben?

Egy ideális tetőfedő anyag akkor számít jónak, ha akár évtizedeken keresztül is ellenáll az időjárási körülményeknek, és megfelelően szolgálja az otthon lakóit. A tető hosszú élettartama miatt nehéz döntés lehet a háztulajdonosok számára, hogy milyen anyagot válasszanak a cseréhez, vagy a teljesen új tető kiépítéséhez. 

 

Cikkünkben megmutatjuk, melyek a legújabb trendek, melyekből inspirálódhat, valamint adunk néhány tippet, mikor érdemes elgondolkodni a meglévő tető cseréjén.

A leggyakrabban használt tetőfedő anyagok

 

A tetőfedő anyagok között hatalmas érdeklődésnek örvendő tetőcserepek számos előnnyel bírnak. Esztétikus kinézetük és hosszú élettartamuk csak néhány érv, amiért a mai napig töretlen népszerűség övezi őket. Mivel azonban a tetőcserepek nehéz súllyal rendelkeznek, fontos, hogy otthonunk megfelelő szerkezeti megerősítéssel rendelkezzen a biztonságos alátámasztáshoz. 

 

Sok lakástulajdonos aggódik az új tető felszerelésének költségei miatt. Ha megfizethető tetőfedő anyagot választunk, azonnal csökkenthetjük projektünk költségeit. Az bitumenes zsindelytető gyakran a leggazdaságosabb megoldás számos tetőfedő projekthez.

 

A bitumen hatékony tetőfedő anyag, amely jól szolgálja a célját, ellenáll az időjárás viszontagságainak, biztonságban és szárazon tartja az épület lakóit. Emellett, ha klasszikusabb kinézetű tetőfedő anyagra vágyunk, akkor a zsindelytető garantáltan elnyeri majd a tetszésünket. Honlapunkon többféle színben is találhat nagyszerű minőségű és esztétikus kinézetű bitumenes zsindelyeket!

 

Mikor érdemes tetőt cserélni?

 

Néhány rendszeresen megjelenő, intő jel arra utalhat, hogy itt az ideje a tető cseréjének. Bár ez egy gyakran költséges, bonyolult munkálatokkal és hosszú időtartammal járó folyamat, sok szempontból rendkívül fontos. A nem biztonságos tető ugyanis veszélyeztetheti az otthon lakóinak épségét és biztonságát. Emellett a nem megfelelő hőszigetelés az egekbe szöktetheti a fűtésszámlát is. 

 

Amennyiben tetőnk elérte várható élettartamát, vagy 15 évnél régebbi, érdemes szakember segítségét kérni az állapotfelmérés kapcsán. Amennyiben szivárgásra utaló jelek vannak a házban, például vízfoltok a mennyezeten vagy a falon, szintén itt az ideje a tetőcserének. Gyakori jel lehet még továbbá, ha elszíneződéseket észlelünk a tetőn, netán moha, penész vagy gomba nőtt a külső vagy belső felületeken.

 

Hogyan válasszuk ki az ideális tetőfedő anyagot?

 

A tetőfedő anyag kiválasztásában kulcsszerepet játszik az, hogy tetőt vadonatúj szerkezetre, cseretetőként vagy meglévő építmény kiegészítéseként szerelik fel. Az új tetők esetében több választási lehetőség áll rendelkezésére, mivel nem korlátozódik a meglévő tetőanyagokra, a mögöttes tetőszerkezet összetételére és a tetőhajlásszögre, mint a cseretetők esetében. A kiegészítő tetőfedés szintén korlátozza az anyagválasztást, mivel a kiegészítőnek működnie kell, és jól illeszkednie kell a meglévő szerkezethez.

 

A tetőfedő anyag kiválasztásakor fontos figyelembe venni a helyi éghajlatot is. Például, ha olyan helyen élünk, ahol gyakori a csapadék, válasszunk olyan anyagot, amely ellenáll a heves esőzéseknek! Érdemes megfontolni egy ferde tetőt is, amely lehetővé teszi a víz és a hó könnyű elvezetését.

 

Böngéssze végig a honlapunk kínálatában elérhető tetőfedő anyagokat, és szerezze be a munkálatokhoz szükséges kiegészítőeszközöket, elemeket is, egy helyen!

Belépve, mint