Blog

Melyek a legnépszerűbb tetőfedő anyagok 2022-ben?

2022.08.01 07:47
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Egy ideális tetőfedő anyag akkor számít jónak, ha akár évtizedeken keresztül is ellenáll az időjárási körülményeknek, és megfelelően szolgálja az otthon lakóit. A tető hosszú élettartama miatt nehéz döntés lehet a háztulajdonosok számára, hogy milyen anyagot válasszanak a cseréhez, vagy a teljesen új tető kiépítéséhez. 

 

Cikkünkben megmutatjuk, melyek a legújabb trendek, melyekből inspirálódhat, valamint adunk néhány tippet, mikor érdemes elgondolkodni a meglévő tető cseréjén.

A leggyakrabban használt tetőfedő anyagok

 

A tetőfedő anyagok között hatalmas érdeklődésnek örvendő tetőcserepek számos előnnyel bírnak. Esztétikus kinézetük és hosszú élettartamuk csak néhány érv, amiért a mai napig töretlen népszerűség övezi őket. Mivel azonban a tetőcserepek nehéz súllyal rendelkeznek, fontos, hogy otthonunk megfelelő szerkezeti megerősítéssel rendelkezzen a biztonságos alátámasztáshoz. 

 

Sok lakástulajdonos aggódik az új tető felszerelésének költségei miatt. Ha megfizethető tetőfedő anyagot választunk, azonnal csökkenthetjük projektünk költségeit. Az bitumenes zsindelytető gyakran a leggazdaságosabb megoldás számos tetőfedő projekthez.

 

A bitumen hatékony tetőfedő anyag, amely jól szolgálja a célját, ellenáll az időjárás viszontagságainak, biztonságban és szárazon tartja az épület lakóit. Emellett, ha klasszikusabb kinézetű tetőfedő anyagra vágyunk, akkor a zsindelytető garantáltan elnyeri majd a tetszésünket. Honlapunkon többféle színben is találhat nagyszerű minőségű és esztétikus kinézetű bitumenes zsindelyeket!

 

Mikor érdemes tetőt cserélni?

 

Néhány rendszeresen megjelenő, intő jel arra utalhat, hogy itt az ideje a tető cseréjének. Bár ez egy gyakran költséges, bonyolult munkálatokkal és hosszú időtartammal járó folyamat, sok szempontból rendkívül fontos. A nem biztonságos tető ugyanis veszélyeztetheti az otthon lakóinak épségét és biztonságát. Emellett a nem megfelelő hőszigetelés az egekbe szöktetheti a fűtésszámlát is. 

 

Amennyiben tetőnk elérte várható élettartamát, vagy 15 évnél régebbi, érdemes szakember segítségét kérni az állapotfelmérés kapcsán. Amennyiben szivárgásra utaló jelek vannak a házban, például vízfoltok a mennyezeten vagy a falon, szintén itt az ideje a tetőcserének. Gyakori jel lehet még továbbá, ha elszíneződéseket észlelünk a tetőn, netán moha, penész vagy gomba nőtt a külső vagy belső felületeken.

 

Hogyan válasszuk ki az ideális tetőfedő anyagot?

 

A tetőfedő anyag kiválasztásában kulcsszerepet játszik az, hogy tetőt vadonatúj szerkezetre, cseretetőként vagy meglévő építmény kiegészítéseként szerelik fel. Az új tetők esetében több választási lehetőség áll rendelkezésére, mivel nem korlátozódik a meglévő tetőanyagokra, a mögöttes tetőszerkezet összetételére és a tetőhajlásszögre, mint a cseretetők esetében. A kiegészítő tetőfedés szintén korlátozza az anyagválasztást, mivel a kiegészítőnek működnie kell, és jól illeszkednie kell a meglévő szerkezethez.

 

A tetőfedő anyag kiválasztásakor fontos figyelembe venni a helyi éghajlatot is. Például, ha olyan helyen élünk, ahol gyakori a csapadék, válasszunk olyan anyagot, amely ellenáll a heves esőzéseknek! Érdemes megfontolni egy ferde tetőt is, amely lehetővé teszi a víz és a hó könnyű elvezetését.

 

Böngéssze végig a honlapunk kínálatában elérhető tetőfedő anyagokat, és szerezze be a munkálatokhoz szükséges kiegészítőeszközöket, elemeket is, egy helyen!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com