Blog

A BSH gerenda fesztáv és a terhelhetőség

2023.09.05 15:07
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A BSH rétegragasztott gerendák kiváló minőségű, erős és stabil építőanyagok, amelyek egyre népszerűbbek napjaink építészeti munkálatai során. A BSH gerenda fesztáv szempontjából is előnyös, ugyanis számos eltérő távolságot lehet a segítségével áthidalni a megfelelő tervezéssel és méretezéssel. 


A webáruházunkban ez az építőanyag a gyalult termékek között található meg. Itt lehetőség van a különböző méretű, vastagságú termékek közül azt kiválasztani, amelyik az építési célnak leginkább megfelel. A gerendák 4,5m, 6,75m és 13,5m hosszúságban vásárolhatók meg, attól függően, hogy mekkora távolságot kell áthidalni velük.

Mitől függ a BSH gerenda által áthidalható fesztáv?

Azt, hogy a rétegragasztott gerendával mekkora fesztávot tudunk áthidalni, több tényező függvénye. Függ az építőanyag méretétől, a felhasznált faanyagtól, a terheléstől, és az építési előírásoktól. 

A rétegragasztott gerendák méretét és vastagságát a tervezőnek az építési tervek és előírások alapján kell meghatároznia. Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb, annál vastagabbnak kell lennie ahhoz, hogy a szükséges szilárdságot és stabilitást biztosítsa. 

 

A BSH gerenda fesztáv és a terhelés 

A fesztávok áthidalása során figyelembe kell venni a terhelés típusát. Egy tetőgerendaként funkcionáló változat más terhelést kap, mint amit padlóhoz használnak. Ennek megállapítása az építészmérnök feladata, aki terhelési számításokat végezve határozza meg a szükséges vastagságot. 

Ma már ehhez modern tervezőszoftverek állnak a rendelkezésre, amelyek segítenek optimalizálni a gerendák méretét és elrendezését annak érdekében, hogy maximális teljesítményt és stabilitást érjenek el. 

Az építkezés helyén a földrajzi, időjárási és egyéb tényezőktől függően lehetnek lokális előírások és szabványok, amelyek meghatározzák a BSH gerendák fesztávokra vonatkozó specifikációit. Az építési projektek biztonságossága és a hivatalos engedélyeknek való megfelelés érdekében ezeket a helyi előírásokat is figyelembe kell venni a tervezés során. 

 

A BSH gerendák előnyei

 

  • A webáruházunkban kapható BSH gerendák stabilak és erősek, hiszen magas minőségű fából készülnek, és olyan technológiával gyártják őket, amely strapabíró szerkezetet biztosít. Így nagy terhelést is kibírnak.
  • Könnyen átalakíthatóak és méretre szabhatóak, így sokféle építési projekthez alkalmazhatóak, valamint egyedi igényeknek is megfelelnek.
  • Ellenállnak a farontó rovaroknak és gombáknak, jól bírják a nedvességet, így hosszú élettartammal rendelkeznek. Ez garantálja, hogy az építmény, amihez felhasználjuk őket, hosszútávon megbízható és tartós maradjon. 
  • A BSH gerendák általában könnyebbek a hagyományos fa változatoknál, így egyszerűbben kezelhetőek, ami meggyorsítja az építkezést. Ezzel időt és munkaerőt takaríthatunk meg, ami jelentős költségcsökkenéssel is jár. 
  • Ezek az építőanyagok szép megjelenésűek, jól illeszkednek bármilyen stílushoz. Így az épületek nemcsak a funkcionalitás szempontjából lesznek kiválóak, hanem esztétikailag is vonzóvá tehetjük őket. 
  • Környezetbarát építőanyagnak számítanak, ugyanis gyártásukhoz kevesebb erdő kivágására van szükség. Így használatukkal lehetővé válik a fenntartható és tartós építkezés, ami a jövő építészeti trendjei felé mutat. 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a BSH rétegragasztott gerendával kapcsolatban, forduljon nyugodtan az ügyfélszolgálatunk szakembereihez vagy érdeklődjön személyesen bármelyik telephelyünkön. 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com