2023. szeptember 05.
2 perc

A BSH gerenda fesztáv és a terhelhetőség

A BSH gerenda fesztáv és a terhelhetőség

A BSH rétegragasztott gerendák kiváló minőségű, erős és stabil építőanyagok, amelyek egyre népszerűbbek napjaink építészeti munkálatai során. A BSH gerenda fesztáv szempontjából is előnyös, ugyanis számos eltérő távolságot lehet a segítségével áthidalni a megfelelő tervezéssel és méretezéssel. 


A webáruházunkban ez az építőanyag a gyalult termékek között található meg. Itt lehetőség van a különböző méretű, vastagságú termékek közül azt kiválasztani, amelyik az építési célnak leginkább megfelel. A gerendák 4,5m, 6,75m és 13,5m hosszúságban vásárolhatók meg, attól függően, hogy mekkora távolságot kell áthidalni velük.

Mitől függ a BSH gerenda által áthidalható fesztáv?

Azt, hogy a rétegragasztott gerendával mekkora fesztávot tudunk áthidalni, több tényező függvénye. Függ az építőanyag méretétől, a felhasznált faanyagtól, a terheléstől, és az építési előírásoktól. 

A rétegragasztott gerendák méretét és vastagságát a tervezőnek az építési tervek és előírások alapján kell meghatároznia. Általánosságban elmondható, hogy minél hosszabb, annál vastagabbnak kell lennie ahhoz, hogy a szükséges szilárdságot és stabilitást biztosítsa. 

 

A BSH gerenda fesztáv és a terhelés 

A fesztávok áthidalása során figyelembe kell venni a terhelés típusát. Egy tetőgerendaként funkcionáló változat más terhelést kap, mint amit padlóhoz használnak. Ennek megállapítása az építészmérnök feladata, aki terhelési számításokat végezve határozza meg a szükséges vastagságot. 

Ma már ehhez modern tervezőszoftverek állnak a rendelkezésre, amelyek segítenek optimalizálni a gerendák méretét és elrendezését annak érdekében, hogy maximális teljesítményt és stabilitást érjenek el. 

Az építkezés helyén a földrajzi, időjárási és egyéb tényezőktől függően lehetnek lokális előírások és szabványok, amelyek meghatározzák a BSH gerendák fesztávokra vonatkozó specifikációit. Az építési projektek biztonságossága és a hivatalos engedélyeknek való megfelelés érdekében ezeket a helyi előírásokat is figyelembe kell venni a tervezés során. 

 

A BSH gerendák előnyei

 

  • A webáruházunkban kapható BSH gerendák stabilak és erősek, hiszen magas minőségű fából készülnek, és olyan technológiával gyártják őket, amely strapabíró szerkezetet biztosít. Így nagy terhelést is kibírnak.
  • Könnyen átalakíthatóak és méretre szabhatóak, így sokféle építési projekthez alkalmazhatóak, valamint egyedi igényeknek is megfelelnek.
  • Ellenállnak a farontó rovaroknak és gombáknak, jól bírják a nedvességet, így hosszú élettartammal rendelkeznek. Ez garantálja, hogy az építmény, amihez felhasználjuk őket, hosszútávon megbízható és tartós maradjon. 
  • A BSH gerendák általában könnyebbek a hagyományos fa változatoknál, így egyszerűbben kezelhetőek, ami meggyorsítja az építkezést. Ezzel időt és munkaerőt takaríthatunk meg, ami jelentős költségcsökkenéssel is jár. 
  • Ezek az építőanyagok szép megjelenésűek, jól illeszkednek bármilyen stílushoz. Így az épületek nemcsak a funkcionalitás szempontjából lesznek kiválóak, hanem esztétikailag is vonzóvá tehetjük őket. 
  • Környezetbarát építőanyagnak számítanak, ugyanis gyártásukhoz kevesebb erdő kivágására van szükség. Így használatukkal lehetővé válik a fenntartható és tartós építkezés, ami a jövő építészeti trendjei felé mutat. 

Amennyiben bővebb információra van szüksége a BSH rétegragasztott gerendával kapcsolatban, forduljon nyugodtan az ügyfélszolgálatunk szakembereihez vagy érdeklődjön személyesen bármelyik telephelyünkön. 

Belépve, mint