Blog

Mikor használjunk oromszegélylemezt?

2022.09.19 12:36
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőről történő vízelvezetés hatékonyságának érdekében fontos ellenőrizni, hogy a szegély menti felületek összekötése vagy védelme érdekében szükséges-e oromszegélylemezt alkalmazni. Ez a nagyszerű bádogelem ugyanis segít mindkét esetben, biztosítva a csapadék biztonságos távozását, hogy az ne okozzon beázást a tetőszerkezetben. 

 

Rengeteg különféle lemez és elem tárulhat elénk, amelyek kiválasztásában és használatában nehéz lehet kiigazodni. Cikkünkben segítünk az ezzel kapcsolatos kérdések megválaszolásában, különös tekintettel az oromszegélylemez alkalmazására.

A tetőfedő anyagok illeszkedésének ellenőrzése

 

Gyakran emlegetjük, ha valami nehézség ér minket életünk során, hogy milyen jó, hogy legalább tető van a fejünk felett. Ugyanakkor közel sem mindegy, milyen az a tető, hiszen könnyedén a bőrünkön érezhetjük a bezúduló csapadékot, ha nem gondoskodunk a megfelelő tetőfedésről és a vízelvezetésről. 

 

A tető, valamint az épület szerkezetébe jutott nedvesség súlyos károkat tehet, a penész megjelenésétől kezdve az élettartam drasztikus lecsökkenéséig. Éppen ezért fontos gyakran ellenőrizni a tetőszerkezet állapotát, és ezzel kézen fogva a vízelvezetés esetleges problémáit is javasolt feltérképezni.

 

Gyakori probléma, hogy a nem megfelelően megválasztott tetőfedő anyagoknak, vagy a nem szakszerű tetőfedésnek, netán a túl öreg szerkezetnek köszönhetően rések keletkeznek. Ezeken a réseken pedig eső, hó és süvítő szél is bejuthat, a lakók legnagyobb bánatára.

 

Nagyon fontos tehát, hogy meglévő és épülő tetőszerkezetnél is ellenőrizzük, hogy minden pont megfelelően le van-e fedve. Ha ez nem teljesül, bádogok alkalmazásával toldozhatjuk a foltokat, és gondoskodhatunk a megfelelő vízelvezetésről.

 

A megoldást jelentő eszközök

 

Ha jelentős méretű hézagot fedezünk fel a tető vonala, valamint az eresz között, akkor sajnos törhetjük a fejünket a megoldáson. Ilyenkor ugyanis az esővíz csupán egy része jut el az ereszcsatornába, a másik fele a szerkezetben landolhat, károsítva azt. Ennek megoldásaként egy kisegítőlemez jöhet szóba, amelyet cseppentőlemezként vagy ereszszegélyként is megtalálhatunk. 

 

Ez a hasznos eszköz biztosítja azt, hogy a tető legszélén található cserepektől vagy a bitumenek határától egy olyan felületet biztosítson, ahol a csapadék gond nélkül átfolyik az ereszbe.

 

Mikor kerül képbe az oromszegélylemez?

 

Az oromszegélylemez pedig abban az esetben lehet segítségünkre, ha a problémát egy bitumenes tető szegélye mentén tapasztaljuk. Az össze nem érő felületek szintén lehetőséget biztosíthatnak a csapadék épületbe való beszivárgására, amelyet minden esetben szeretnénk elkerülni. Éppen ezért ennek áthidalására, valamint valamilyen tetőfedő anyag extra védelmének biztosításaként alkalmazhatunk falszegély-lemezeket vagy hajlatbádogot.

 

A honlapunkon elérhető horganyzott oromszegélyeket 5 cm-es és 7 cm-es magasságban, 2 méteres hosszúságban vásárolhatja meg, melyek ideálisak bitumenes zsindelytetők alkalmazásához.

 

Természetesen minden tető kialakítása más és más, ezért könnyen olyan problémába ütközhetünk, hogy az előregyártott bádogelemek nem oldják meg a helyzetünket. Ilyen esetben sem szükséges pánikolni, hiszen a horganyzott síklemezek megmenthetik a napot! Könnyedén testreszabhatjuk őket olyan méretre, hogy azok garantáltan helyt álljanak az érintett területen.

 

Böngéssze végig a weboldalunkon elérhető tetőfedő anyagokat és a vízelvezetéshez szükséges elemeket! Forduljon hozzánk bátran elérhetőségeink valamelyikén, és mi örömmel válaszolunk termékeinkkel kapcsolatos kérdéseire!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com