2021. november 22.
2 perc

Ezekre figyeljünk oda egy tetőtér-felújítás során

A tetőtér-felújítás vagy akár a teljes kialakítása is alapos tervezést, minőségi eszközök beszerzését és komoly munkálatokat igényel. A tetőtér-beépítés egyre népszerűbb választás, hiszen segítségével remekül kibővíthető egy családi ház, vagy egy társasház.

 

A tető minden épület kritikusan fontos eleme szellőzés és hőszigetelés szempontjából. Éppen ezért előfordulhat, hogy egy régi, vagy rossz állapotban lévő tetőszerkezet bizony felújításra szorul. 

 

Akárcsak a kivitelezésnél, itt sem érdemes spórolni a megfelelő szakemberekkel és az alapanyagokkal. A minőségi alapanyagok, valamint a megfelelő munkálatok biztosítanak minket arról, hogy hosszú évtizedekig jól funkcionáló, biztonságos tetőtér legyen a fejünk felett.

 

Egy felújított, jól hőszigetelő, és megfelelően szellőző tetőtér rengeteget adhat egy ingatlan értékéhez. Éppen ezért befektetésként sem rossz ötlet egy tetőtér-felújítás.

 

A honlapunkon elérhető anyagok és kiegészítők segítségével könnyedén megvalósíthatjuk a minőségi anyagbeszerzést.

 

Fontos szempont a hőszigetelés a tetőtér-felújítás során

 

Bármilyen tetőszerkezet esetén, a tetőtér kialakításánál is elsődleges fontosságú a megfelelő hőszigetelés, hiszen ez a különleges, beépített helyiség ki van téve az időjárás viszontagságainak. 

 

Nem megfelelő hőszigetelés és szellőzés esetén a tetőtérben nyáron extrém forróság, télen pedig rendkívüli hideg tapasztalható. Előfordulhat vizesedés és a penész is a falakon, amelyek akár az egész szerkezetet roncsolhatják. 

 

Ez közel sem ideális állapot egyik évszakban sem, ezért a tetőtér-felújítás ezen is segíthet. Energiahatékonysági szempontból elengedhetetlen a jó minőségű szigetelőanyagok és polikarbonátok használata.

 

Szabad légáramlás

 

Ha a tetőtér rendelkezik biztonsági vízszigeteléssel, a belső, nedves tereket cserépből készült tetőfedő anyaggal borítják be. Ilyenkor nem szükséges a tető szellőztetéséről gondoskodni, így a teljes tetőszerkezet ideális a hőszigetelés applikálására.

 

Abban az esetben, ha szellőztetett tetőszerkezet áll rendelkezésünkre, vagy a tetőtér felújítását megtervező szakember ennek kivitelezését javasolja, más módszerre lesz szükség. A hőszigetelő réteg, és a külső részen található párafékező réteg közé egy üreget kell kialakítani.

 

A szabad légáramlás kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a tető ne nedvesedjen. Ezt a tetőszerkezetbe építhető párazáró fólia segítségével oldhatjuk meg. Ha párazáró réteg nem áll rendelkezésre, a hőszigetelés bánhatja.

 

Tetőablakok

 

A tetőtérben található nyílászárók, különösen az ablakok is kritikus szerepet játszanak a hőszigetelésben. Egy nem jól funkcionáló nyílászáró egy tetőtér nélküli lakást is pillanatok alatt felfűt nyáron, vagy éppen lehűt télen.

 

Energiatakarékossági szempontból érdemes szükség esetén a nyílászárók javításáról, cseréjéről is gondoskodni.

 

Kisebb javítások elvégzése

 

Ha a tetőtér hőszigetelése és szellőztetése is rendben van, apró javítások bármikor szükségesek lehetnek egy felújítás során. A vízelvezetés az egyik ilyen számottevő tényező.

 

Ha találkozunk olyan szakaszokkal, ahol a tető vízhatlansága veszélybe kerülhet, néhány eszközzel segíthetünk ezek lefedésében. A horganyzott bádoganyagok, mint a falszegély vagy az oromszegély korrózióállóak, nedvességállóak, és jól lefedik a réseket.

 

Az idei évtől már a tetőtér-felújítás munkálataihoz is igényelhet lakásfelújítási támogatást. Gondoskodjon a minőségi alapanyagot beszerzéséről webáruházunk kínálatából, és kérdés esetén keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén!

Belépve, mint