Blog

Ezekre figyeljünk oda egy tetőtér-felújítás során

2021.11.22 10:16
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőtér-felújítás vagy akár a teljes kialakítása is alapos tervezést, minőségi eszközök beszerzését és komoly munkálatokat igényel. A tetőtér-beépítés egyre népszerűbb választás, hiszen segítségével remekül kibővíthető egy családi ház, vagy egy társasház.

 

A tető minden épület kritikusan fontos eleme szellőzés és hőszigetelés szempontjából. Éppen ezért előfordulhat, hogy egy régi, vagy rossz állapotban lévő tetőszerkezet bizony felújításra szorul. 

 

Akárcsak a kivitelezésnél, itt sem érdemes spórolni a megfelelő szakemberekkel és az alapanyagokkal. A minőségi alapanyagok, valamint a megfelelő munkálatok biztosítanak minket arról, hogy hosszú évtizedekig jól funkcionáló, biztonságos tetőtér legyen a fejünk felett.

 

Egy felújított, jól hőszigetelő, és megfelelően szellőző tetőtér rengeteget adhat egy ingatlan értékéhez. Éppen ezért befektetésként sem rossz ötlet egy tetőtér-felújítás.

 

A honlapunkon elérhető anyagok és kiegészítők segítségével könnyedén megvalósíthatjuk a minőségi anyagbeszerzést.

 

Fontos szempont a hőszigetelés a tetőtér-felújítás során

 

Bármilyen tetőszerkezet esetén, a tetőtér kialakításánál is elsődleges fontosságú a megfelelő hőszigetelés, hiszen ez a különleges, beépített helyiség ki van téve az időjárás viszontagságainak. 

 

Nem megfelelő hőszigetelés és szellőzés esetén a tetőtérben nyáron extrém forróság, télen pedig rendkívüli hideg tapasztalható. Előfordulhat vizesedés és a penész is a falakon, amelyek akár az egész szerkezetet roncsolhatják. 

 

Ez közel sem ideális állapot egyik évszakban sem, ezért a tetőtér-felújítás ezen is segíthet. Energiahatékonysági szempontból elengedhetetlen a jó minőségű szigetelőanyagok és polikarbonátok használata.

 

Szabad légáramlás

 

Ha a tetőtér rendelkezik biztonsági vízszigeteléssel, a belső, nedves tereket cserépből készült tetőfedő anyaggal borítják be. Ilyenkor nem szükséges a tető szellőztetéséről gondoskodni, így a teljes tetőszerkezet ideális a hőszigetelés applikálására.

 

Abban az esetben, ha szellőztetett tetőszerkezet áll rendelkezésünkre, vagy a tetőtér felújítását megtervező szakember ennek kivitelezését javasolja, más módszerre lesz szükség. A hőszigetelő réteg, és a külső részen található párafékező réteg közé egy üreget kell kialakítani.

 

A szabad légáramlás kulcsfontosságú annak érdekében, hogy a tető ne nedvesedjen. Ezt a tetőszerkezetbe építhető párazáró fólia segítségével oldhatjuk meg. Ha párazáró réteg nem áll rendelkezésre, a hőszigetelés bánhatja.

 

Tetőablakok

 

A tetőtérben található nyílászárók, különösen az ablakok is kritikus szerepet játszanak a hőszigetelésben. Egy nem jól funkcionáló nyílászáró egy tetőtér nélküli lakást is pillanatok alatt felfűt nyáron, vagy éppen lehűt télen.

 

Energiatakarékossági szempontból érdemes szükség esetén a nyílászárók javításáról, cseréjéről is gondoskodni.

 

Kisebb javítások elvégzése

 

Ha a tetőtér hőszigetelése és szellőztetése is rendben van, apró javítások bármikor szükségesek lehetnek egy felújítás során. A vízelvezetés az egyik ilyen számottevő tényező.

 

Ha találkozunk olyan szakaszokkal, ahol a tető vízhatlansága veszélybe kerülhet, néhány eszközzel segíthetünk ezek lefedésében. A horganyzott bádoganyagok, mint a falszegély vagy az oromszegély korrózióállóak, nedvességállóak, és jól lefedik a réseket.

 

Az idei évtől már a tetőtér-felújítás munkálataihoz is igényelhet lakásfelújítási támogatást. Gondoskodjon a minőségi alapanyagot beszerzéséről webáruházunk kínálatából, és kérdés esetén keressen minket bátran elérhetőségeink valamelyikén!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com