Blog

Fagerenda méretek és felhasználásuk

2022.11.11 08:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A fagerenda méretek kiválasztásakor fontos figyelembe vennünk azt, hogy milyen funkciót tölt majd be a megvásárolandó faanyag. Emellett a gerendák leendő helye meghatározhatja azt is, hogy szükséges-e külön faanyagvédelmi lépéseket tenni, például kültéri használat esetén. 

 

Bár mindez először körülményesnek hangozhat, a fa a mai napig az építőiparban leggyakrabban használt anyag, amely nagyszerű tulajdonságai miatt ideális az épületek szerkezetéhez vagy előtetők építéséhez.

A sokoldalú és hasznos lucfenyő 

 

A honlapunkon elérhető fenyő- fűrészáruk kiváló minőségű lucfenyőből készülnek, amely garantálja a hosszú élettartamot és a strapabírást. A fenyők közül a legismertebb a luc, amely a tűlevelűek többségéhez hasonlóan homogén faanyagának köszönhetően hatékonyan kezelhető, de ennek ellenére ellenálló és masszív. 

 

A nyers és kezelt fa megjelenése még megmunkálás nélkül is kiemelkedő és művészi hatású. Annak ellenére, hogy szövetszerkezetük és kialakításuk egyszerű, ez adja a jellegzetességüket.

 

Összességében elmondható, hogy a lucfenyő faipari felhasználása elterjedt. Amellett, hogy népszerű bútoranyag, gyakran használják ácsok, belsőépítészek, valamint külső és belső építészek építkezései során.

 

A faanyag felhasználásának legnagyszerűbb előnyei

 

A fa más építőanyagokkal ellentétben könnyebb, de figyelemre méltó hajlító-, nyomó- és szakítószilárdsága is van. Levegővel töltött cellás szerkezetének és kisebb hőtágulása miatt jó hőszigetelő képességgel rendelkezik, hőt alig ad át.

 

Mivel a fa képes felszívni a nedvességet a levegőből, még otthonunk páratartalmát is kezelni tudjuk – ezt a tényt sokan nem is tudják. Ezenkívül, ha a környezet túlságosan száraz, a sejtfalak nedvessége felszabadulhat, ami egy ideális, kiegyensúlyozott állapot kialakulásához vezethet.

 

A környezetre gyakorolt ​​hatásoktól függetlenül a fafeldolgozó ipar jelentős erőfeszítéseket tett olyan vegyületek kutatása és létrehozása érdekében, amelyek megvédik a mikrobáktól és az időjárás viszontagságaitól. A káros anyagok levegőbe, földbe és vízbe való szivárgása miatti széles körű aggodalmakat követően változások történtek.

 

Napjainkban fontos a nem megújuló erőforrások kevesebb felhasználása. A fa és a faalapú áruk többsége fenntartható erdei erőforrásokból származik, és minimális CO2 kibocsátással rendelkezik. Ennek eredményeként értékes megújuló erőforrások lehetnek.

 

Fagerenda méretek

 

Ha egy gerendát kültéri használatra szánnak, akkor nagyobb körültekintéssel kell eljárni, mivel a fa sokkal érzékenyebb a környezeti tényezőkre. Emiatt a faanyagvédelem elengedhetetlenné válhat, hiszen megóvjuk a gerendákat a nedvesedés okozta penész és gombák kialakulásától, valamint a kártevők megjelenésétől. A faanyagot és a használatához szükséges tartozékokat nálunk is beszerezheti, ami jelentősen megkönnyíti a rendelés leadását.

 

A kínálatunkban megtalálható fagerendák többféle méretben kaphatóak. Hosszukat tekintve 4 méteres, 5 méteres és 6 méteres lucfenyőgerendák közül válogathat, míg a keresztmetszetet illetően 10 cm x 10 cm-es, 12 cm x 12 cm-es, valamint 15 cm x 15 cm-es típust szerezhet be.

 

A fagerendák mindegyikét kérheti - mérettől függetlenül- faanyagvédelemmel ellátva, amely jelentősen meghosszabbíthatja az anyag élettartamát, különösen, ha kültérre szánja. A fagerenda kiválasztása után megfelelő méretű gerendatalpat, és a telepítéshez szükséges forgácslap-csavarokat is beszerezheti a honlapunkon. Így garantáltan minden kiegészítő rendelkezésére áll, hogy elvégezhesse a gerendákkal való munkálatait.

 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com