Blog

A vörösfenyő deszka legfontosabb tulajdonságai a tartósság jegyében

2021.01.26 10:42
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A vörösfenyő deszka egy olyan közkedvelt alapanyag, amely egyedülálló forma- és színvilágot biztosít a felhasználó számára, mindamellett, hogy egyedi kivitelezési lehetőségekkel is kecsegtet. Összességében a faanyagok kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal egyaránt rendelkezik.

 

Szépségét az adja, hogy minden egyes darab teljesen egyedi, a természet által formált. Így nem csak tudatos figyelemmel, de magas szakértelemmel szükséges felhasználni annak érdekében, hogy a legjobbat tudja kihozni ebből a csodás alapanyagból.

A vörösfenyő deszka élettartama

 

A fával való építészet nem veszített jelentőségéből az idő elteltével sem. Már őseink életében is hatalmas szerepet töltött be. Kifejezetten népszerű és sokak által kedvelt alapanyag a vörösfenyő, amelyből gerenda, palló, deszka és léc egyaránt készülhet, így felhasználhatósága igen sokoldalú.

 

Amennyiben hosszú távra szeretne tervezni és egy megbízható házat felhúzni, strapabíró bútorokat készíteni vagy szilárd belsőépítészeti megoldásokat létrehozni, akkor a vörösfenyő lesz az Önnek legideálisabb anyag.

 

Webshopunkban megtalálhatja a szibériai vörösfenyőből készült teraszburkolatot, amely megfelelő védelmének köszönhetően sokáig terasza dísze marad. 

 

Élettartama kifejezetten hosszú a Szibériából vagy a Kárpátokból beszerezhető faanyagnak köszönhetően. A vörösfenyő nagy teherbírással rendelkező faanyag, amelyet előszeretettel alkalmaznak az építőipar számos területén, de még a bútorgyártásban is.

 

A vörösfenyőből épített házak mindamellett, hogy csodálatosan néznek ki, kifejezetten tartósak is. A vörösfenyő anyaga sokkal erősebb, mint például a piacon jelenlévő más gyalult termékeké és szilárdsága is magas, szinte a fémhez hasonlítható. Így a vörösfenyőből épített épületben lakók számára nem lesz zavaró egy nagyobb vihar, óriási szelekkel tarkítva, de még a hidegebb időjárás sem. 

 

Vörösfenyő, amely ellenáll az időjárásnak is

 

Az anyag nagy sűrűsége biztosítja többek között az épület erősségét és tartósságát egyaránt. Ennek a nagy sűrűségnek köszönhetően ellenáll a nedvességnek is. A vörösfenyő mondhatni a legértékesebb fenyőfa, ezért a belőle készült fűrészáru, valamint a bútorok valamivel magasabb áron szerezhetők be. A fa gyantajáratokkal átszőtt, fája vöröses, a magas gyantatartalmának köszönheti, hogy ellenáll az időjárás viszontagságainak.

 

Ezen tulajdonságainak köszönhetően nem csak beltéri, de kültéri szerkezetekhez és járófelületekhez egyaránt alkalmazható. 

 

Rugalmas anyag, ami kifejezetten szívós és könnyen hasítható. Míg régebben elsősorban vízi építkezésre, bányászatban és tetőszerkezetek megépítéséhez használták, ma már leginkább az építőiparban és a belsőépítészetben, valamint a bútorgyártásban a legelterjedtebb és legnépszerűbb. Saválló tulajdonságának köszönhetően a vegyiparban is hasznát veszik, hiszen strapabíró kádakat és hordókat készíthetnek belőle, amelyben kényelmesen tárolhatnak savas anyagokat is.

 

Kérdés esetén forduljon bátran munkatársainkhoz, akik segítségére lehetnek az ideális döntés meghozatalában.

 

A vörösfenyő, legyen szó rönkről vagy deszkáról, gyönyörű színezete feldobja a háza kinézetét vagy a bútorok megjelenését egyaránt, hiszen az évgyűrűi szépen látszódnak a vágásoknál, így rajzolata kifejezetten egyedi. 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com