Blog

A vörösfenyő deszka legfontosabb tulajdonságai a tartósság jegyében

2021.01.26 10:42
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A vörösfenyő deszka egy olyan közkedvelt alapanyag, amely egyedülálló forma- és színvilágot biztosít a felhasználó számára, mindamellett, hogy egyedi kivitelezési lehetőségekkel is kecsegtet. Összességében a faanyagok kiváló fizikai és mechanikai tulajdonságokkal egyaránt rendelkezik.

 

Szépségét az adja, hogy minden egyes darab teljesen egyedi, a természet által formált. Így nem csak tudatos figyelemmel, de magas szakértelemmel szükséges felhasználni annak érdekében, hogy a legjobbat tudja kihozni ebből a csodás alapanyagból.

A vörösfenyő deszka élettartama

 

A fával való építészet nem veszített jelentőségéből az idő elteltével sem. Már őseink életében is hatalmas szerepet töltött be. Kifejezetten népszerű és sokak által kedvelt alapanyag a vörösfenyő, amelyből gerenda, palló, deszka és léc egyaránt készülhet, így felhasználhatósága igen sokoldalú.

 

Amennyiben hosszú távra szeretne tervezni és egy megbízható házat felhúzni, strapabíró bútorokat készíteni vagy szilárd belsőépítészeti megoldásokat létrehozni, akkor a vörösfenyő lesz az Önnek legideálisabb anyag.

 

Webshopunkban megtalálhatja a szibériai vörösfenyőből készült teraszburkolatot, amely megfelelő védelmének köszönhetően sokáig terasza dísze marad. 

 

Élettartama kifejezetten hosszú a Szibériából vagy a Kárpátokból beszerezhető faanyagnak köszönhetően. A vörösfenyő nagy teherbírással rendelkező faanyag, amelyet előszeretettel alkalmaznak az építőipar számos területén, de még a bútorgyártásban is.

 

A vörösfenyőből épített házak mindamellett, hogy csodálatosan néznek ki, kifejezetten tartósak is. A vörösfenyő anyaga sokkal erősebb, mint például a piacon jelenlévő más gyalult termékeké és szilárdsága is magas, szinte a fémhez hasonlítható. Így a vörösfenyőből épített épületben lakók számára nem lesz zavaró egy nagyobb vihar, óriási szelekkel tarkítva, de még a hidegebb időjárás sem. 

 

Vörösfenyő, amely ellenáll az időjárásnak is

 

Az anyag nagy sűrűsége biztosítja többek között az épület erősségét és tartósságát egyaránt. Ennek a nagy sűrűségnek köszönhetően ellenáll a nedvességnek is. A vörösfenyő mondhatni a legértékesebb fenyőfa, ezért a belőle készült fűrészáru, valamint a bútorok valamivel magasabb áron szerezhetők be. A fa gyantajáratokkal átszőtt, fája vöröses, a magas gyantatartalmának köszönheti, hogy ellenáll az időjárás viszontagságainak.

 

Ezen tulajdonságainak köszönhetően nem csak beltéri, de kültéri szerkezetekhez és járófelületekhez egyaránt alkalmazható. 

 

Rugalmas anyag, ami kifejezetten szívós és könnyen hasítható. Míg régebben elsősorban vízi építkezésre, bányászatban és tetőszerkezetek megépítéséhez használták, ma már leginkább az építőiparban és a belsőépítészetben, valamint a bútorgyártásban a legelterjedtebb és legnépszerűbb. Saválló tulajdonságának köszönhetően a vegyiparban is hasznát veszik, hiszen strapabíró kádakat és hordókat készíthetnek belőle, amelyben kényelmesen tárolhatnak savas anyagokat is.

 

Kérdés esetén forduljon bátran munkatársainkhoz, akik segítségére lehetnek az ideális döntés meghozatalában.

 

A vörösfenyő, legyen szó rönkről vagy deszkáról, gyönyörű színezete feldobja a háza kinézetét vagy a bútorok megjelenését egyaránt, hiszen az évgyűrűi szépen látszódnak a vágásoknál, így rajzolata kifejezetten egyedi. 

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

rólunk mondták
Teljesen elégedett vagyok mind a szolgáltatással, mind a faáru minőségével. A faáru a megbeszélt időpontban a helyszínen volt. Cégük rugalmas megbízható. A cserét is korrektül gyorsan megoldották. Csúzi György
www.szogker.hu
Az vásárlásaim során mindennel meg voltam elégedve! A kiszállítással sem volt semmi gondom. Az e-mail-es kérdéseimre is rövid időn belül kaptam választ.Mizera Csaba
Én ugyan csak amatőr szinten vásároltam Nálatok, de az áru minőségével meg voltam elégedve. A kollégák mindig nagyon udvariasak és előzékenyek voltak!Szentiványi András - Vác

Ha elakadtál a rendeléssel,
írj, vagy hívj bátran!