2021. április 29.
1 perc

Óriási áremelkedés a faanyagoknál!

Kedves Partnerünk,

mint azt bizonyára te is tapasztaltad, az utóbbi hónapokban 30 éve nem látott mértékű áremelkedés volt az építőipari faanyagok piacán. Van olyan termékcsoportunk,aminek az ára év eleje óta 50% (!!!) -ot emelkedett!

Az áremelkedést világpiaci folyamatok mozgatják, a rönk ára hétről hétre folymatosan emelkedik, ami magával hozza az általunk is forgalmazott termékek árának emelkedését. A német, osztrák és szlovák beszállítónik is egyaránt az emelkedő árról, sőt az óriási kereslet miatt már egyre inkább rönk hiányról is panaszkodnak.

 

Mire számítunk?
A következő pár hónapban várhatóan folytatódik az árak emelkedése, illetve átmeneti készlethiányok is előfordulhatnak néhány terméknél. Mi mindent megteszünk, hogy folyamatos legyen az áruellátás, minden beszállítónkkal több mint 10 éves jó partneri kapcsolatban vagyunk, így minket mindenhol előrevesznek, és az elsők között kapunk árut.

Mit tanácsolunk neked?
Ha van olyan munkád, amihez a következő 2-3 hónapban biztosan szükséged lesz faanyagokra, azt érdemes mielőbb megvásárolnod, és a helyszínre vitetned, mivel 2-3 hónap múlva már biztosan magasabb lesz az ára, és lehet hogy készlethiány miatt várakozni is kell majd az anyagokra!
Ha anyagos árajánlatot adsz ki, akkor mindenképp szólj a megrendelőnek,hogy az anyag árak jelenleg heti szinten emelkednek,így az hetek múlva már biztosan többe fog kerülni!

Mi továbbra is megteszünk mindent, hogy segítsük a munkádat!
Ha bármi kérdésed van, keresd bátran kollégáimat és kérd segítségüket!

Néhány cikk a témában: 

http://fataj.hu/2021/04/271/202104271_epites-aremelkedes.php

http://fataj.hu/2021/04/264/202104264_FaarakEgekben.php

Belépve, mint