Blog

Készítsen lépcsőborítást rétegelt lemez felhasználásával!

2023.03.13 12:53
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A faalapú építőanyagok a technológia fejlődésével folyamatosan bővülnek, így mielőtt építkezést, felújítást tervezünk, érdemes utánajárni pontosan, hogy melyik építőanyag az optimális a célunk megvalósításához. Ebben a blogbejegyzésben a rétegelt lemez jellemzőiről és fontosabb felhasználási területeiről lesz szó.

Lépcsőborítás rétegelt lemezből

Ha többszintes épületek között lépcsőt tervezünk, sok követelménynek kell megfelelni. Statikailag stabilnak, terhelhetőnek, megfelelő szélességűnek kell lennie. Az is fontos, hogy az egyes lépcsőfokok magassága, a lépcső emelkedése kényelmes használatot biztosítson. Ezenfelül természetesen szeretnénk, ha a lakás dísze lenne, és illeszkedne a bútoraink stílusához is mind anyagát, mind színét tekintve. 

A lépcső szerkezete készülhet fémből, fából, betonból, a burkolata pedig jellemzően fából van, bár előfordul, hogy lépcsőburkoló csempe vagy lépcsőszőnyeg borítja a teljes lépcsőt. Ha azonban a ház berendezési tárgyai jellemzően fából vagy faalapú anyagból készültek, akkor a lépcsőborítást is célszerű ebből az anyagból készíteni, hiszen így fog organikusan illeszkedni a ház stílusához. 

Erre a célra kiválóan megfelelnek a cégünk által forgalmazott rétegelt lemezek, vagyis a bútoripai minőségű nyír rétegelt lemez illetve a csúszásmentes rétegelt falemez. Mindkét típus 6,5 mm vastagságú, 1250x2500 mm méretű táblákban kapható cégünk telephelyein.

A lépcső fajtái szerkezet szerint

A lépcső szerkezetét tekintve lehet tömör és rétegelt kialakítású. Tömör szerkezet esetében tömörfa lépcsőlapokból készülnek a lépcsőfokok. Ebben az esetben a lépcsőlapokat a kívánt méretre kell gyártatni. Ezek a lépcsőlapok tartósak, nem vetemednek meg, és jól alkalmazkodnak a változó páratartalomhoz.

A rétegelt kialakítású lépcsőlap nagyon stabil, és sokféle alapanyagból készíthetjük el, többek között rétegelt falemezből, vagy egzotikus fatípusokkal kiegészítve a lakás különleges éke lesz. Praktikusságát még fokozza, hogy a rétegek közötti hőátadás lehetővé teszi a lépcsőfűtés kialakítását is. 

Nyír rétegelt lemez alkalmazása

A csiszolt felületű nyír rétegelt lemezből jellemzően bútoralkatrészek, fal és mennyezeti burkolatok, pultok, munka- és asztallapok, reklámtáblák készülhetnek. Ez a termék elsősorban beltéri felhasználásra ajánlott, mivel a nedvességet nem tolerálja. Bútorok gyártása során elsősorban a hátoldal, vagy az alsó szerkezetek készülnek belőle. 

Burkolóanyagként való felhasználása fal vagy mennyezet burkolása során jellemző. A beltéri ajtók, padlók, illetve lépcsők hordozóanyagának is kiválóan megfelel. Lépcsőkészítés során - ha különlegesen esztétikus látványra törekszünk - erre a hordozóanyagra tehetünk lambériát vagy egyéb különleges erezetű fa borítóanyagot.

A csúszásmentes rétegelt lemez felhasználása

A csúszásmentes rétegelt lemezek az egyik oldalukon csúszásmentesek, a másik oldalon pedig barna fenolfilmbevonat található. A speciális borítás teszi alkalmassá lépcsők, platólemezek, jármű padlólemezek, járófelületek, rakterek készítésére, ugyanakkor csónakok, teherautók, repülőgépek gyártásakor burkolóanyagként kerül felhasználásra. Amennyiben kültéri alkalmazásra kerül sor, érdemes felületkezeléssel védeni az időjárási tényezők károsító hatásától.

Ha bővebb információra van szüksége a rétegelt lemezfajta kiválasztásával kapcsolatban, keresse ügyfélszolgálatunk szakembereit, akik készséggel állnak rendelkezésére!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com