2023. október 12.
2 perc

Melyik tetőfedő anyag milyen építési projekthez optimális?

Melyik tetőfedő anyag milyen építési projekthez optimális?

Ebben a blogcikkben a webáruházunkban forgalmazott fontosabb tetőfedő anyagokat és azok felhasználási céljait mutatjuk be. Egy épület tetőszerkezetének funkciója ugyanis elsősorban az, hogy védelmet nyújtson az időjárás viszontagságai ellen. Az is fontos, hogy jól mutasson az épületen, illeszkedjen annak stílusához, méretéhez, formájához. 

A tetőfedő anyag kiválasztása tehát rendkívül fontos, hiszen a tetőkészítés hosszú távú beruházás. Így a vele szemben támasztott követelmény, hogy legyen tartós, esztétikus és jó ár-érték arányú. 

Mikor használjunk Terrán tetőcserepet?

A Terrán tetőcserép szintén kiváló építőanyag, amely kerámia alapanyagból készült. A különleges tervezési és gyártási folyamatoknak köszönhetően rendkívül tartós, és védelmet nyújt az időjárási viszontagságok ellen. A Terran cserepeket újonnan épült, modern házak és hagyományos stílusú épületek fedéséhez egyaránt használhatjuk. 

Gyakran alkalmazzák őket műemlék épületek helyreállításához, mivel hagyományos megjelenésük és tartósságuk révén megfelelnek az eredeti tervezésnek, és az épület stílusának. 

Általánosságban elmondható, hogy a természetes anyagokból készült Terrán cserép szép és hagyományos megjelenést kölcsönöz az épületnek, s ezáltal növeli az ingatlan értékét. Jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ami nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb beltéri hőmérsékletet eredményez. 

 

Mikor jó választás a bitumenes zsindely?

A webáruházunkban többféle színben is kapható IKO Superglass téglány zsindely hosszú élettartammal rendelkezik, így kiválóan alkalmas háztetők borítására, garázsok, kerti faházak, pavilonok nyaralók fedésére. Jól ellenáll az időjárási tényezők károsító hatásának. Ha szeretnénk megspórolni a telepítési költséget, a bitumenes zsindely felrakásával erre is van lehetőség, ugyanis egyszerűen és gyorsan telepíthető. 

A bitumenes zsindely több rétegből épül fel, amelyek a következők:

  • A felső, látható felület hőkezelt színes ásványi zúzalék, ami  tartós védőréteget képez.
  • Az alatta lévő réteg a műanyagok hozzáadásával modifikált, azaz tulajdonságaiban feljavított bitumen. Ennek az anyagnak a vízmentesítés, a hőállás biztosítása és a mechanikai védelem a feladata. 
  • A harmadik réteg egy üvegfátyol hordozóréteg, ami fokozza a védőhatást.
  • A negyedik a bitumen bevonóréteg, ami a mechanikai védelmet erősíti.
  • A legalsó réteg pedig a finomhomok hintés, tapadásgátló műanyag fóliával. Ennek az elválasztás a funkciója.

A polikarbonát, mint tetőfedő anyag

A polikarbonát modern és rendkívül sokoldalú anyag, amelyet előszeretettel alkalmaznak tetőfedésre is. Ideális választás teraszok, pihenőhelyek, kocsibeállók fedésére, ugyanis átengedi a természetes fényt, súlyánál fogva pedig nem jelent nagy terhelést az épület szerkezetének. 

Jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, ugyanakkor erős és ütésálló műanyag. Üvegházak tetejére azért alkalmas, mert biztosítja a növények számára a napfény maximális kihasználását, miközben megvédi őket az időjárás egyéb tényezőitől. A víznek való jó ellenállása révén medencefedésként  is nagyon gyakran alkalmazzák. 

 

A csatorna szerepe

A tető a védelmi funkcióját akkor tudja a legnagyobb hatásfokkal ellátni, ha megfelelő vízelvezető rendszert építünk ki hozzá. Ehhez webáruházunkban a bádogelemek széles választékát is forgalmazzuk.

Amennyiben bővebb információra van szüksége a megfelelő tetőfedő anyag kiválasztásával kapcsolatban, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunk szakembereit.

Belépve, mint