Blog

Melyik tetőfedő anyag milyen építési projekthez optimális?

2023.10.12 11:42
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogcikkben a webáruházunkban forgalmazott fontosabb tetőfedő anyagokat és azok felhasználási céljait mutatjuk be. Egy épület tetőszerkezetének funkciója ugyanis elsősorban az, hogy védelmet nyújtson az időjárás viszontagságai ellen. Az is fontos, hogy jól mutasson az épületen, illeszkedjen annak stílusához, méretéhez, formájához. 

A tetőfedő anyag kiválasztása tehát rendkívül fontos, hiszen a tetőkészítés hosszú távú beruházás. Így a vele szemben támasztott követelmény, hogy legyen tartós, esztétikus és jó ár-érték arányú. 

Mikor használjunk Terrán tetőcserepet?

A Terrán tetőcserép szintén kiváló építőanyag, amely kerámia alapanyagból készült. A különleges tervezési és gyártási folyamatoknak köszönhetően rendkívül tartós, és védelmet nyújt az időjárási viszontagságok ellen. A Terran cserepeket újonnan épült, modern házak és hagyományos stílusú épületek fedéséhez egyaránt használhatjuk. 

Gyakran alkalmazzák őket műemlék épületek helyreállításához, mivel hagyományos megjelenésük és tartósságuk révén megfelelnek az eredeti tervezésnek, és az épület stílusának. 

Általánosságban elmondható, hogy a természetes anyagokból készült Terrán cserép szép és hagyományos megjelenést kölcsönöz az épületnek, s ezáltal növeli az ingatlan értékét. Jó hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, ami nyáron hűvösebb, télen pedig melegebb beltéri hőmérsékletet eredményez. 

 

Mikor jó választás a bitumenes zsindely?

A webáruházunkban többféle színben is kapható IKO Superglass téglány zsindely hosszú élettartammal rendelkezik, így kiválóan alkalmas háztetők borítására, garázsok, kerti faházak, pavilonok nyaralók fedésére. Jól ellenáll az időjárási tényezők károsító hatásának. Ha szeretnénk megspórolni a telepítési költséget, a bitumenes zsindely felrakásával erre is van lehetőség, ugyanis egyszerűen és gyorsan telepíthető. 

A bitumenes zsindely több rétegből épül fel, amelyek a következők:

  • A felső, látható felület hőkezelt színes ásványi zúzalék, ami  tartós védőréteget képez.
  • Az alatta lévő réteg a műanyagok hozzáadásával modifikált, azaz tulajdonságaiban feljavított bitumen. Ennek az anyagnak a vízmentesítés, a hőállás biztosítása és a mechanikai védelem a feladata. 
  • A harmadik réteg egy üvegfátyol hordozóréteg, ami fokozza a védőhatást.
  • A negyedik a bitumen bevonóréteg, ami a mechanikai védelmet erősíti.
  • A legalsó réteg pedig a finomhomok hintés, tapadásgátló műanyag fóliával. Ennek az elválasztás a funkciója.

A polikarbonát, mint tetőfedő anyag

A polikarbonát modern és rendkívül sokoldalú anyag, amelyet előszeretettel alkalmaznak tetőfedésre is. Ideális választás teraszok, pihenőhelyek, kocsibeállók fedésére, ugyanis átengedi a természetes fényt, súlyánál fogva pedig nem jelent nagy terhelést az épület szerkezetének. 

Jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkezik, ugyanakkor erős és ütésálló műanyag. Üvegházak tetejére azért alkalmas, mert biztosítja a növények számára a napfény maximális kihasználását, miközben megvédi őket az időjárás egyéb tényezőitől. A víznek való jó ellenállása révén medencefedésként  is nagyon gyakran alkalmazzák. 

 

A csatorna szerepe

A tető a védelmi funkcióját akkor tudja a legnagyobb hatásfokkal ellátni, ha megfelelő vízelvezető rendszert építünk ki hozzá. Ehhez webáruházunkban a bádogelemek széles választékát is forgalmazzuk.

Amennyiben bővebb információra van szüksége a megfelelő tetőfedő anyag kiválasztásával kapcsolatban, kérjük keresse fel ügyfélszolgálatunk szakembereit.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com