Blog

Kerti fatároló gyalult deszka felhasználásával

2023.02.15 18:52
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Aki kertes házba költözik, általában azért teszi, mert a kertben sok időt szeretne tölteni. Ehhez pedig olyanná varázsolja a területet, amiben jól érzi magát. A kerti bútorokon, a pihenőhelyeken kívül azonban szükség van olyan hasznos épületekre is, mint a gyalult deszkából készült kerti fatároló, hiszen a magas energiaárak miatt még sokan fűtenek fával.

Vissza a természetbe!

Napjainkban egyre több ember költözik ki a városokból vidékre, hogy közelebb kerüljön a természethez, és a mindennapi életét egészséges környezetben, tiszta levegőben töltse. Amikor a kert stílusát kialakítjuk, el kell döntenünk, hogy mennyire szeretnénk természetes anyagokat használni. Ha ugyanis műanyag, beton vagy fém alapanyagokból készítjük a kerti berendezéseket, épületeket, nem lesz a természethez igazodó kertünk.

Ennek eléréséhez célszerű fa alapanyagokat használnunk: gyalult termékek, fenyő fűrészáruk, tetőfedő anyagok, OSB lapok, rétegelt lemezek, gerendák széles választékát kínáljuk. Egy kis kerti faház, vagy fatároló szépen illeszkedik a gondosan kialakított, lugasokkal, haszon- vagy dísznövényekkel beültetett kerthez, és praktikus tárolási megoldást jelent a hasogatott tűzifa számára.

Hogyan készítsünk kerti fatárolót?

Mielőtt nekiállunk a munkálatoknak, érdemes megtervezni a kerti fatároló méreteit, amit leginkább az határoz meg, hogy mennyi fát szeretnél tárolni benne. Ha már tudjuk a méreteket, akkor ki lehet számolni az anyagszükségletet. 

Érdemes a tárolónak betonból vagy térkőlapokból alapot készíteni, hogy a tárolt fa ne nedvesedjen alulról. Az oszlopok lehetnek fagerendák vagy rétegragasztott gerendák, a tároló oldalaira pedig gyalult deszkát szegezhetünk. 

Fontos, hogy ezeket a deszkákat úgy helyezzük el, hogy 8-10 cm rés maradjon közöttük, így a benne tárolt fa szellőzni, ezáltal száradni tud majd. A szükséges anyagok beszerezhetőek webáruházunkban, hiszen a gyalult termékek, azaz szárított, gyalult deszkák, lambériák, ragasztott gerendák egy kattintással megrendelhetőek. 

Miért jó a gyalult deszka a fatárolóhoz? 

A német importból származó, első osztályú lucfenyőből készült deszkáink minden oldala le van gyalulva, ezáltal szép, egyenletes képet adnak. Sarkaik enyhén fózoltak, legömbölyítettek. A szárítási eljárásnak köszönhetően kültéri és beltéri felhasználásra egyaránt alkalmasak. Így a kerti tároló oldalát is könnyen elkészíthetjük belőlük, és a kis házikó kifejezetten esztétikus látványt fog nyújtani a kertben. 

Milyen legyen a kerti fatároló teteje?

A tető kialakítását tekintve lehetőleg ferdetető legyen, hogy az esővíz, illetve a hó ne álljon meg rajta. Tetőfedő anyagnak a bitumenes zsindely kiválóan megfelel, amit mi magunk is könnyen fel tudunk ragasztani, illetve szegezni. 

Webáruházunkban választható az IKO Superglass téglány zsindely, és az IKO Superglass hódfarkú zsindely. Mindkét termék Amazonas zöld színben vagy vörös színben érhető el. Itt a felrakáshoz szükséges zsindely alátétlemezt, zsindelyragasztót és zsindelyszeget is meg lehet vásárolni.

Favédelem 

Ha azt szeretnénk, hogy a farontó gombák és rovarok ellen is védett legyen a tároló faanyaga, érdemes impregnálni azokat a részeit, amelyek kívülről nem látszódnak. A látszó részeket lenolajjal célszerű átkenni, majd valamilyen lazúrfestékkel lefesteni. Ezáltal kiemelhetjük a fa természetes szépségét, és hosszan megőrizhető az eredeti állapota. 

Amennyiben szakértő segítségre van szüksége a megfelelő faanyagok kiválasztásához, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com