Blog

A párazáró fólia fontossága a tetőtér beépítése alkalmával

2020.12.17 14:15
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogbejegyzésben a párazáró fólia hasznosságát tekintjük át. Egy új épület felhúzásakor vagy egy meglévő felújításakor számos olyan folyamaton szükséges végigmennie, amely hozzásegíti otthona modernné, stabillá és strapabíróvá tételéhez. Nincs ez másképp a ház majdnem hogy legfontosabb része - a tető kapcsán sem.

 

A tető egy olyan gyenge pontja is lehet a háznak, amelyen keresztül kiszökik a meleg - a téli fűtési szezon alkalmával -, amely beázik, vagy aminek átjárhatósága miatt penészedést vagy egyéb kellemetlen problémákat okozhat, ezzel megkényelmetlenné téve az otthoni környezetet. Azonban vannak olyan eszközök, amelyek használatával mindezt elkerülheti, ilyen eszköz lehet a párazáró fólia is. 

Modern igények, modern megoldások

 

Manapság az épület szerkezeteinek is egyre több, valamint szigorúbb követelményeknek meg kell felelnie, mint a régi időkben. Azonban mindez könnyen kivitelezhető, mivel az egyre nagyobb léptékben fejlődő technológiának köszönhetően több lehetőség adott, amivel nem csak a megfelelő szigetelés és burkolás oldható meg, de sokkal bonyolultabb tetőidomok és egyedi kialakítások is kivitelezhetővé válnak. 

 

Napjainkban már sokan próbálják megfelelően kihasználni a teret és minden részletet beépíteni a takarékosságot szem előtt tartva, így sok esetben építik be a tetőteret és alakítanak ki egy külön lakóhelyiséget. Mindemellett az úgynevezett mediterrán jellegű és kisebb hajlásszögű tetők alkalmazása is előtérbe került, mint újabb divathullám, ami szintén kivetnivalókat és nagyobb odafigyelést von maga után. 

 

A párazáró fólia fontossága

 

Ezekre a beépített terekre nagyobb figyelmet szükséges fordítani és fokozottan óvni kell azokat, mivel a beépített anyagok különösen érzékenyen viselkedhetnek a nedvességre - ide tartozhat a gipszkarton, valamint egyéb hőszigetelésre szolgáló eszközök egyaránt. Így előtérbe kell helyezni a tető megfelelő zárását és a csapadék kint tartását. A cserepek többek szerint hatékony védelmet nyújthatnak ezen külső hatásokkal szemben, azonban nem elegendő, nem képesek teljes mértékben megóvni a felső szinteket. 

 

Ehhez olyan tetőfóliára lehet szüksége, amely sokoldalú kialakításának hála megóvja Önt és családját a kellemetlenségektől. A párazáró fólia alkalmas a tökéletes lefedettségre, azaz megakadályozza az eső vagy a porhó bejutását a tetőtérbe, valamint annak szigetelésen való felszívódását egyaránt. Ezzel képes a szigetelés hatékonyságának és épségének megóvására, valamint a penészesedés esélyének minimalizálására. 

 

Mikor elengedhetetlen a párazáró fólia használata?

 

Azonban a megfelelő párazáró fólia kiválasztásához fel kell mérnie a tető hajlásszögét, hiszen ahhoz mérten szükséges kiválasztania a legideálisabbat. Amennyiben kicsi a tető hajlásszöge, akkor sokkal erősebb fóliára van szüksége, mint a nagyobb hajlásszög esetében. A fólia legfőbb feladata, hogy ne engedje át a párát, hanem rajta csapódjon le az. Amennyiben több információra van szüksége, akkor keresse weboldalunkat, ahol részletes leírásokat olvashat.

 

A párazáró fóliák mellett léteznek az úgynevezett páraáteresztő fóliák, amelyek ellentétesen működnek ez előbb említettől. Legfőbb feladatuk, hogy a belső térből a külső felé irányuló párát áteresszék. Leginkább az egyszeresen átszellőztetett tetőszerkezet esetében használatos, mikor a légrés a tetőfedő anyag és a tetőfólia között van. Ekkor a légrés a nedvesség elvezetésére szolgál, és a szellőzést is segíti, így a szigetelőanyagra nem kerül nedvesség.

Házhozszállítás
Budapest területén 250 000 Ft vásárlás alatt: 8 000 Ft
Budapest területén 250 000 Ft felett DÍJMENTES
Magyarország területén belül 300 000 Ft vásárlás alatt: 9 990 Ft
Magyarország területén belül 300 000 Ft felett DÍJMENTES

Kiscsomag szállítás: 2990 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.

rólunk mondták
Teljesen elégedett vagyok mind a szolgáltatással, mind a faáru minőségével. A faáru a megbeszélt időpontban a helyszínen volt. Cégük rugalmas megbízható. A cserét is korrektül gyorsan megoldották. Csúzi György
www.szogker.hu
Az vásárlásaim során mindennel meg voltam elégedve! A kiszállítással sem volt semmi gondom. Az e-mail-es kérdéseimre is rövid időn belül kaptam választ.Mizera Csaba
Én ugyan csak amatőr szinten vásároltam Nálatok, de az áru minőségével meg voltam elégedve. A kollégák mindig nagyon udvariasak és előzékenyek voltak!Szentiványi András - Vác

Ha elakadtál a rendeléssel,
írj, vagy hívj bátran!