Blog

Polikarbonát méretek típusok szerint

2022.05.16 13:46
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A polikarbonát lemezeket nemcsak méretek, de típusok szerint is kiválaszthatjuk, hiszen számos különböző célra felhasználhatóak. Ezek a hasznos anyagok a hobbibarkácsolók és professzionális szakemberek szívébe is belopták magukat, hiszen rendkívül könnyű velük a munka. 

 

A rengeteg elérhető méretnek és típusnak köszönhetően pedig szinte akármilyen feladat elvégzéséhez felhasználhatóak, legyen szó térelválasztó vagy üvegház készítéséről. Cikkünkben megismerheti a polikarbonátok leggyakrabban használt típusait, és azok méreteit. 

 

A polikarbonát legfőbb tulajdonságai

 

A polikarbonátok felhasználása nem véletlenül széles körű, hiszen az egyik legszerencsésebb tulajdonságokkal rendelkező anyagról van szó. A lemezek legnagyobb előnye, hogy a kémiai összetételük miatt egyszerű a darabolásuk, és a csavarbehajtás során sem tapasztalhatunk különösebb problémákat. A polikarbonátok súlyukat tekintve is igen könnyűek, ezért könnyen szállíthatóak.

 

Sok anyaggal ellentétben érdemes tudni, hogy a polikarbonátok hajlításához nem szükséges melegítés, ezért akár ívelt vonalak mentén is elvezethetőek fennakadás nélkül. Rendkívüli hatékonysággal képesek ellenállni az ütődéseknek és sérüléseknek, ennek ellenére igen rugalmasak. 

 

Szinte hihetetlenül hangzik, hogy ennyi jó tulajdonsággal rendelkezzen egy ilyen anyag, de nem véletlenül ez az egyik legkelendőbb eszköz. Tetőként elsősorban a magas teherbírás miatt használják, és fontos megemlítenünk kiváló hőszigetelő képességüket is. 

 

Mi mindent készíthetünk polikarbonát felhasználásával?

 

A lemezeket tetőfedés mellett felhasználhatjuk otthoni, saját télikert elkészítéséhez, amely ideális lehet növényeink teleltetéséhez. Ha szívügyünk az otthoni termesztés, akár üvegházat is barkácsolhatunk a lemezek felhasználásával, amely segítségével lassítható a benti hőmérséklet változása. Így a zöldségek védett helyen növekedhetnek, nekünk pedig csak a leszedésről és az elfogyasztásról kell gondoskodni.

 

A weboldalunkon megtalálható polikarbonátokat térelválasztóként is alkalmazzák. Előtetők, tolóajtók készítéséhez, vagy akár terasz fedéséhez is nagyszerű választás lehet ennek az ellenálló és tartós anyagnak a használata.

 

Akár medencefedésre is alkalmasak lehetnek a polikarbonátok, emellett gyakori a zuhanykabin építése is a felhasználásukkal. Mivel akár teljes vízhatlanság érhető el a szerelési tartozékoknak köszönhetően, így a vizes területeken is bátran alkalmazhatóak.

 

A polikarbonát méretek, valamint típusok

 

Honlapunk kínálatában három különböző típusú polikarbonát közül választhat aszerint, hogy milyen célra szeretné felhasználni azokat. A különböző típusok más-más méretekben elérhetőek, ezért érdemes alaposan tájékozódni azok paramétereiről a termékoldalakon.

 

A víztiszta üregkamrás háromfalú, két oldalon UV védett lemezek kétféle vastagságban, 10 és 16 mm-es változatban kaphatóak. Hosszúságokat illetően 105x100-astól 210x400-as méretig szerezheti be a szükséges terméket. 

 

A bronz üregkamrás polikarbonátokat szintén 10 és 16 mm-es vastagságban, 105x200-astól 210x600-as méretig forgalmazzuk- A különleges opállemezeket 10 mm-es vastagsággal, 210x200-astól 210x600-as méretig szerezheti be honlapunkon.

 

A termékek elérhetőségéről a termékoldalak alján az “Adatok” menüpontra kattintva tájékozódhat vagy elérhetőségeink bármelyikén.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com