Blog

A tetőtér beépítése nem kis feladat

2021.04.20 13:27
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A tetőteret gyakran csak tárolásra, esetleg növények átteleltetésére alkalmazzuk. Azonban a ház méretétől függően ez igen jelentős, lényegében kihasználatlan teret jelent. Sokan döntünk ezért a tetőtér beépítése mellett.

Szigetelés

A tetőtér beépítésénél először arról kell meggyőződnünk, hogy lakhatásra alkalmas legyen. Ha eddig nem sokat törődtünk állapotával, lehetséges, hogy ezt számos tényező akadályozza.

Elsősorban a szigetelést kell ellenőriznünk. Ennek fontosságát nem lehet túlbecsülni. Megfelelő, lehetőleg ásványgyapot szigeteléssel nem csak a fűtés hatékonyságát tudjuk biztosítani.

A hideg vagy meleg mellett a zajt is a tetőtéren kívül tartja. Sőt, nem gyúlékony, ezért tűz esetén is védelmet nyújt. Mindemellett páraáteresztő képességgel rendelkezik, tehát nem kell attól tartani, hogy beáznak a falak, igen gyorsan szárad az ásványgyapot.

Ha megfelelően leszigeteljük a tetőteret, ezzel a penészesedés esélyét is jelentősen lecsökkentjük, ami igen fontos egy lakótér esetén. Azonban azzal is vigyáznunk kell, ha ez a folyamat már elkezdődött.

Előkészületek

Mielőtt belekezdünk a munkálatokba, érdemes megbizonyosodni arról, hogy nincs-e jelen penész. Ha pedig már megvetette a lábát, gondoskodjunk arról, hogy teljesen eltűnjön, mire elkezdjük a tetőtér beépítését.

Egy másik tényező, amivel érdemes számolni, az a tetőszerkezet. Értelemszerűen, ha beépítjük a tetőteret, akkor a munka elvégezte után évekig nem szeretnénk megbolygatni. Éppen ezért ellenőrizzük, hogy a tetőlécek milyen állapotban vannak.

Ha nagyon elöregedett a tetőszerkezet, vagy esetleg megtámadta egy kártevő, fontos, hogy először annak a felújítását végezzük el. Mindez sokkal nehézkesebben történne, ha már beépítettük.

A felújításhoz szükséges faanyagot, valamint a kártevők megjelenésének megelőzéséhez használatos szereket a webáruházunk kínálatában egyaránt megtalálhatja.

Hatékony térelválasztás a tetőtér beépítésénél

A tetőtér beépítése során fontos szempont lehet, hogy egyes részeket leválasszunk. Külön szobák, mosdó vagy a tárolásra fenntartott terület elkerítésére pedig számos módszert alkalmazhatunk.

A térelválasztás talán legismertebb anyaga a gipszkarton. Könnyű vele dolgozni, méretre vágni és a tetőtér egyedi alakjához igazítani. Lehetővé teszi a szárazvakolást is, egy egyszerű, költséghatékony, bár ebben az esetben többnyire csak esztétikai célú munkálatot.

Mivel azonban a tetőszerkezet miatt a tetőtér igen sok fafelületet tartalmaz, érdemes lehet valamilyen odaillő megoldáson gondolkozni. A rétegelt lemezek vagy az OSB lapok kiválóan elvégzik ezt a feladatot.

Az utóbbi több szempontból is igen jó választás lehet. Amellett, hogy igen tartós és strapabíró, megmunkálása igen könnyű.

Az OSB lapok gyártási technológiájuknak köszönhetően egy igen érdekes rajzolatot mutatnak, mely bármilyen más fához illik. Mindemellett nem kell attól tartani, hogy esetleg ezt a falapot kártevő támadná meg, ugyanis műgyantatartalma miatt ez lehetetlen.

Előfordulhat azonban, hogy szeretné biztosítani a tetőtérben a természetes fény terjedését. Ezt a számítást egy tömör fal teljesen keresztbe húzza. Azonban léteznek átlátszó megoldások is.

Abban az esetben például, ha csak egy tetőtéri ablak van, és nem szeretnénk nappal villanyt gyújtani minden esetben, a polikarbonát lapok jó szolgálatot tesznek. Színezetétől függően más és más arányban képes átengedni a fényt. A korábbi anyagokhoz hasonlóan a polikarbonátot is könnyű megmunkálni, egyszerűen az egyedi dőlésszöghöz igazítható.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com