Blog

Miért előnyös a faburkolat teraszra?

2021.06.14 09:23
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A terasz egy kertes ház számára igen fontos elem. A nyári pihenés, vendéglátások színhelye, és fontos, hogy egyszerre tartós és mutatós is legyen. A bútorlábak, az időjárás és más tevékenységek azonban a gyengébb anyagok használatát lehetetlenné teszik. Ezért előnyös a jó minőségű faburkolat teraszra.

Gyakran használt teraszburkoló anyagok

Alapvetően az emberek két anyagot használnak leggyakrabban teraszburkolat gyanánt. A burkolólapok vagy -lécek készülhetnek fából, illetve WPC-ből. Mindkettő rendelkezik egyedi előnyökkel, de alapvetően abban különböznek, hogy az egyik természetes, míg a másik mesterséges.

A teraszburkolásra egyik legalkalmasabb faanyag a szibériai vörösfenyő. Egy nagyon értékes és rendkívül tartós, szilárd fáról van szó, ami lényeges sérülések nélkül elviseli a folyamatos használatot. Mindemellett rajzolata és színe igen különleges, esztétikailag gyönyörű összképet adhat egy vörösfenyőből készült terasz.

Emellett a faanyag mellett szól az a tény is, hogy régészek 2500 éves vörösfenyő gerendákat, valamint egyéb tárgyakat is feltártak már. Legtöbbünk számára nem lesz ilyen hosszú ideig szükség a teraszburkolatra, de a kora magáért beszél.

Ezzel szemben a WPC rostokban gazdag szerves anyag, valamint műanyag keveréke. Bizonyos területeken előnyt élvez a vörösfenyővel szemben, például változatos színeiben és megmunkálhatóságában. Azonban a fa tartósságával és természetes szépségével nem vetekedhet.

A vörösfenyő a legjobb faburkolat teraszra

Mint említettük, a szibériai vörösfenyőből készült teraszburkolat rendkívüli tartóssággal és szilárdsággal van felszerelve. Ezt a vöröses faanyagot sűrűn átszövik a gyantajáratok, ami nagyban hozzájárul szerkezeti adottságaihoz.

A gyantatartalom segíti abban, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak, ezért akár kezelés nélkül is használhatjuk. A szívóssága ellenére a faanyag rugalmas marad és könnyedén hasítható.

Történelmileg rendkívül gyakran vízközeli építkezések során alkalmazták, vagy hajókat készítettek belőle. Ez is bizonyítja, hogy ellenáll a nedvesség okozta korhadásnak, ami annak is köszönhető, hogy nehezen szívja meg magát vízzel. Kiváló esős vagy medenceközeli felületek burkolására.

Szívósságának köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy a folyamatos járkálás, bútorok ide-oda húzogatása kárt tesz benne. Ezek a tevékenységek legfeljebb minimális karcokat okoznak, a rendes, látható károkhoz pedig eléggé meg kell magunkat erőltetni.

Az esztétikai értéke

A rendkívüli tartósság és hosszú élettartam mellett nem utolsó szempont a kinézete sem. Mivel természetes anyagról van szó, tapintása igen kellemes, és rugalmasságából adódóan rálépni is jó érzés.

A gyantajáratok és évgyűrűk alkotta különleges rajzolat igen gyönyörű, különleges képet ad. Emellett a vöröses árnyalat megkülönbözteti más faanyagoktól, és lakkozás mellett az árnyalatán is változtatni tudunk.

A webáruházunkban kapható szibériai vörösfenyő teraszburkolatnál az egyes lécek mindkét oldala meg van munkálva. Ez alatt azt kell érteni, hogy két külön mintázatról van szó, és Ön döntheti el, hogy melyik kerüljön felülre.

Természetesen érdemes figyelni, hogy ha egy verzió mellett már letette a voksát, akkor az összes többi burkolati elem esetében is ezt a választát követi, hogy az összkép harmonikus legyen.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com