2022. szeptember 29.
2 perc

Érdemes 6 mm-es OSB lappal dolgozni?

Sokan azt gondolhatják, hogy egy 6 mm-es OSB lap túl vékony ahhoz, hogy érdemben felhasználhassuk. Ez azonban igencsak nagy tévedés, hiszen a lemez nagyszerű tulajdonságainak köszönhetően ezt a méretet is alkalmazhatjuk saját projektekre! Csupán az fontos, hogy a lehető legjobb minőségű fa alapanyagot válasszuk, amellyel nagyszerű végeredményt érhetünk el!

 

Az OSB egy különleges tulajdonságokkal rendelkező, mesterségesen irányított szálelrendezésű lapként a forgácslaphoz és a rétegelt laphoz hasonlítható. Egyre növekvő népszerűsége pedig nem véletlen, hiszen a strapabíróság és az univerzális felhasználhatóság csak egyike a számos nagyszerű előnynek, amelyet az OSB lap nyújthat. Lássuk, hogy a honlapunkon kapható 6 mm-es változatból mi mindent lehet kihozni!

Összefoglaló az OSB lapokról

 

A nagyszerű OSB lapokat készítésük során szétszedik kis forgácsdarabokra, amelyeket irányba rendeznek. Ezután ragasztó és gyanta felhasználásával összekeverik a forgácsokat, majd formára préselik azokat. 

 

A forgácsokat jellemzően több rétegben orientálják, így azt, hogy az OSB lap milyen vastag lesz, a rétegek mennyisége határozza meg. A forgácsokat merőlegesen is rétegezhetik, amely egy különleges, keresztszemcsés mintázatot eredményez, az pedig rendkívül magas szakítószilárdságot. Használatának egyik fő előnye, hogy gyorsan növekvő, kisebb fákból készíthető. Ezek a kis átmérőjű fák fenntarthatóan ültethetőek, ami környezetbaráttá teszi őket.

 

Az OSB gyártási folyamata erősebbé és tartósabbá teszi a lemezeket, amely kevesebb puha foltot eredményez, mint a rétegelt lemez esetében. Ezek a tulajdonságok nagyobb méretű paneleket tesznek lehetővé, amelyek jobban ellenállnak a nyírásnak, mint a rétegelt lemez, így meleg éghajlaton is hasznosabb.

 

Leggyakrabban burkolatok készítésekor, falazási, padlótelepítési és tetőfedési munkálatok során találkozhatunk ezekkel a lemezekkel, de számos más területen is nagyszerűen megállják a helyüket.

 

Erre használhatjuk fel a 6 mm-es OSB lapokat

 

Jó hír lehet azok számára, akik egy megbízható, és univerzálisan alkalmazható faanyagot keresnek, hogy az OSB bizonyos típusai beltéren és kültéren is megállják a helyüket. Legyen szó padló telepítéséről, kerti műhely, vagy gyerekeknek szánt kis faház építéséről, nem lőhetünk mellé az OSB nagyszerű tulajdonságaival!

 

A weboldalunkon megvásárolható, legvékonyabb, azaz 6 mm-es OSB lapot remekül felhasználhatjuk fejtámla készítéséhez, vagy egy praktikus éjjeliszekrény elkészítéséhez. Feldobhatjuk hálószobánkat saját kezűleg készített bútorokkal, de akár kreatív, művészeti célokra is felhasználhatjuk ezeket az elemeket. A kínálatunkban rengeteg különböző vastagságú OSB lap közül válogathat, valamint normál és nútféderes típust is biztosítunk vásárlóink számára.

 

Miért válasszunk OSB lapokat?

 

Az OSB lapokat szoros felépítés és nagy szilárdság jellemzi, emellett a velük való munka során csupán minimális esély lehet csavarodásra, leválásra vagy vetemedésre. Amennyiben jó minőségű OSB lapokkal dolgozunk, tapasztalhatjuk a könnyű fűrészelhetőséget, szögezhetőséget, fúrhatóságot, hornyolhatóságot, gyalulhatóságot, reszelhetőséget és polírozhatóságot. 

 

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy bármilyen vékony is egy OSB lap, garantáltan felhasználhatjuk egy-egy kreatív barkácsolási vagy szerelési projekthez. Tekintse meg a honlapunkon elérhető termékeket, beleértve a különböző vastagságú OSB lapokat, amelyeket normál és nútféderes típusban is megvásárolhat!

Belépve, mint