Blog

Fa deszka, a sokoldalú építőanyag

2023.01.30 10:54
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Amikor Robinson Crusoe a lakatlan szigetre került, a túlélés érdekében felépítette a maga kis világát, ahol mindennek megvolt a funkciója. A hajóroncsból kimentett fadeszka felhasználásával házikót épített magának, ágyat barkácsolt, asztalt készített, kerítést rakott össze az állatainak. Megteremtette maga körül a civilizációt. Mi is így vagyunk ezzel a saját kis kertbirodalmunkban.

 

Egy ház építése során sok faanyagot használunk, gerenda a tartószerkezetekhez, fadeszka az áthidalókhoz, lambéria, rétegelt lemez a burkoláshoz kerül alkalmazásra. Az olyan bonyolult munkálat, mint egy tetőfelújítás, komoly szaktudást igényel, ezért a legtöbben szakemberrel végeztetjük el őket. Ám sok egyszerűbb dolgot mi magunk is meg tudunk csinálni, mint Robinson, amivel jelentős költséget megspórolhatunk. Csupán a faanyagot kell megvenni, amelyek webáruházunkban vagy telephelyeinken könnyen megrendelhetőek.

Mire jó a fadeszka a kertben?

 

Képzeljünk el egy hatalmas kertet, amit nekünk kell otthonossá, praktikussá varázsolni úgy, hogy a család minden tagja örömét lelje benne! A feleségünk virág szenvedélyének egy pergola összeszerelésével kedvezhetünk, vagy lugast készíthetünk fadeszka és lécek felhasználásával, ami kellemes árnyékot ad a kerti pihenés számára, és a felfutó növényektől esztétikus látványt nyújt. Mellette szép és megnyugtató egy kis tó a víztükörre benyúló, fából készült stéggel és a benne úszkáló különleges színű pontyokkal.

 

A kert, mint a gyerekek játékbirodalma

 

A legkisebb családtagok örülnek egy homokozónak, ahol szuper homokvárak készülhetnek. Ennek a keretét nagyon egyszerűen, fadeszkákból összeállíthatjuk, lenolajjal, majd páccal kezeljük, s már csak közé kell szórni a homokot. 

 

Mennyivel jobban mutat a kertben a természetes fa homokozó, mint a műanyag. Ehhez használhatunk lucfenyődeszkát, amit mivel gyerekjáték készül belőle, ne kérjünk gomba és rovar elleni impregnálással!

 

Retro hintát is csinálhatunk akár egy hatalmas fa erős ágaira erősített kötéllel, amire a két végén V-alakban bevágott fadeszkát teszünk, s máris kész a hinta ülőkéje! A kisebb gyerekek számára háttámlás ülőke a biztonságos, a nagyobbaknak ez az egyszerű ülőke is megfelel, hiszen a gyerekek számára a játszás öröme a fontos, és nem feltétlenül vágynak professzionális és drága megoldásokra. 

 

A kicsik önfeledten játszanak a kertbe épített házikóban, vagy a nagyobbak a fa felsőbb ágaira épített bunkerben, ami az ő privát birodalmukká válik. A kamaszok kosárlabda palánkja is készülhet fa táblából, hiszen a kert a sportolás helyszíne is lehet.

 

A család kedvenc élettere 

 

Ha a család kutyája a kertben él, el kell előle zárni a számára veszélyes helyeket. Ezt is megtehetjük fadeszkák és lécek segítségével, hiszen a fából készült kerítés jól beleillik az összképbe. Kedvencünk háza is épülhet fából, amelyre egy egyszerű zsindelytetőt tehetünk, hiszen ehhez a könnyű tetőfedő anyaghoz nem kell nagy teherbírású szerkezet.

 

Ha nagyon kreatívak és ügyesek vagyunk, a komolyabb ács és asztalos szakértelmet igénylő kerti pavilont, fatárolót, kerti bútorokat is megépíthetjük. Ezekhez már nemcsak deszkára, hanem gerendára, tetőlécre, OSB lapra, rétegelt lemezre is szükségünk lehet, amelyek telephelyinken sokféle választékban megtalálhatóak. Ezeket a kis épületeket érdemes megtervezni, kiszámolni a szükséges anyagmennyiséget, amihez szakembereink is tudnak tanácsokat adni.

 

Amennyiben a kertet otthonossá szeretné tenni, és bizonytalan a szükséges faanyagok tekintetében, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunk szakembereihez!

 


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com