Faanyag impregnálás, gyalulás

A faanyag impregnálása és gyalulása

Olyan nagyszerű lehetőségek, amelyek jelentősen növelhetik az alapanyag élettartamát, emellett kinézetben is esztétikusabb megjelenést biztosít.
A faanyag megvásárlása önmagában még nem feltétlenül elengedő, ezért érdemes lehet ezeket a kiegészítő szolgáltatásokat igénybe venni, hogy garantáltan magas minőségű végeredményt érhessünk el a munkálatok során.
A gyalulás és impregnálás egyben nem választható, mert a gyalult felületek az esetek többségében festésre kerülnek, amiben szintén megtalálható a gombaölő anyag, valamint az impregnálás zöld színnel történik, így a színfedés nem lenne tökéletes!

A faanyag impregnálásának és gyalulásának fontossága
· A jó végeredményhez a szakértelem mellett megfelelő, magas minőségű alapanyagokra is szükségünk van. Az alapanyagok, jelen esetben a faanyagok esetében pedig különösen gyakori, hogy alapos előkészítésre van szükség, még mielőtt nekilátunk a szerelési munkálatokhoz. A gyalulás segít abban, hogy a fa felső rétege eltávolításra kerüljön, amely több hasznot is eredményez.
· Egyrészt szép kinézetet kölcsönöz az elemnek, másrészt pedig egyből festhetővé teszi a faanyagot.
· Az impregnálás szorosan összefügg a faanyagok élettartamának növelésével, hiszen ezzel a különleges bevonattal szintén megelőzhetjük, hogy kártevők telepedjenek meg a deszkákon. Emellett a kültéri faanyagok esetén az időjárás is fontos tényező, a nedvesség szintén remek lehetőséget biztosít a gombák és penészek szaporodására. Impregnálóréteggel bevont faanyag esetében ettől nem kell aggódnunk, hiszen az remekül megvédi a deszkákat, és távol tartja a kártevőket.

Faanyagvédelem
"Impregnálás"

A faanyagok legnagyobb ellensége: a gombák és az egyéb élőlények!
Bochemit vegyszerünkkel, azonban leszámolhatsz minden ilyen kellemetlenséggel és sokáig élvezheted otthonod kényelmét valamint biztonságát! 
Termékkínálatunkban megtalálható faanyagokat kérésre merítéses technólogiával impregnáljuk, amelyet tanusítvánnyal igazolunk.
(Adolit BQ 20 HU Vízben oldódó, nehézfémmentes, folyékony favédőkoncentrátum " zöld, barna színben ")

Különleges védelem
· A fafeldolgozó ipar nagy ugrásokat tett olyan vegyszerek kifejlesztésére és előállítására, amelyek megvédik a fát a mikroorganizmusoktól és az időjárási hatások által okozott leromlástól anélkül, hogy a környezetre hatást gyakorolnának. Ezek a javulások azután következtek be, hogy számos ország aggodalmát fejezte ki a mérgező összetevők légkörbe, talajba és vízbe való bejutásával kapcsolatban. 
· Napjainkban a nem megújuló erőforrások felhasználásának csökkentése kulcsfontosságú kérdés. A fa és a faalapú termékek általában alacsony CO2 kibocsátással rendelkeznek, és fenntartható erdei erőforrásokból nyerhetők ki. Ezért jelentős szerepet játszhatnak megújuló erőforrásként.

Gyalulás

Előtetők, látszó felületek kialakításánál elengedhetetlen a termékek meggyalulása.
A termékkínálatunkban megtalálható faanyagokat kérésre gyalulni tudjuk.
(A megadott méret az alapanyag méretére vonatkozik, gyalulás után a végső méret eltér ettől.)

A faanyagok használatának legfontosabb előnyei
· Más építőanyagokhoz képest a fa számos előnnyel rendelkezik, mint például a megfelelő hőszigetelés, a nagy szilárdság-tömeg arány, a könnyű megmunkálhatóság és a vonzó esztétika. A fa, mint értékes építőanyag és ipari anyag, biológiailag lebomló tulajdonságai miatt védelemre szorul, különösen akkor, ha zord körülményeknek van kitéve.
· Az alapanyagok tartóssága megfelelő védelemmel javítható, amelybe beletartoznak a favédőszerek és a módosító rendszerek is. A favédelemnek biztonságosnak, hatékonynak, költséghatékonynak és tartósnak kell lennie, nem szabad korrodálnia a fémet, és nem károsíthatja a fa alkatrészeket sem. 
· A honlapunk kínálatában elérhető fenyő és fűrészáru termékeink közül választhat impregnált és normál deszkák közül. Igyekszünk minden segítséget megadni, hogy a lehető legjobb alapanyagokkal dolgozhasson, így szívesen ajánljuk az első osztályú, nagyszerű gyalult deszkáinkat. Kérdés esetén forduljon hozzánk bátran elérhetőségeink valamelyikén!

©Káplár Fatelep kft. 2023.03.06


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 11.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 11.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com