Blog

Könnyű tetőfedő anyagok és felhasználásuk

2022.11.02 09:51
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A könnyű tetőfedő anyagok olyan esetekben válnak igazán szükségessé, amikor a rendelkezésre álló tető viszonylag alacsony teherbírással rendelkezik, ám javítása vagy újjáépítése szükséges. Amikor tetőfedő anyagot választunk, fontos figyelembe venni néhány szempontot, hogy garantáltan tartós és maximális minőségű végeredményt érhessünk el, stabil és hosszan tartó tetővel a fejünk felett.

A tetőszerkezet tulajdonságai

 

Egy tetőszerkezet kivitelezése minden esetben egy bonyolult, alaposan megtervezett és szabvány szerint megépített, mérnöki, nagy felelősségű feladat. Éppen ezért annak javítása vagy építése során nem szabad semmit a véletlenre bízni! Hiszen senki sem örülne, ha a nappalijában landolnának a nem megfelelően elhelyezett tetőfedő anyagok egy vasárnap délután.

 

A tető terhelésére vonatkozó előírásokat minden esetben be kell tartani tetőfedő anyag választása során. Gyakran találhatjuk magunkat szembe azzal, hogy a fedésre nincs konkrét útmutató vagy irányadás, például azt illetően, hogy nehéz vagy könnyű tetővel van dolgunk. Emiatt a tetőfedés súlyát tekintve többféle lehetőség is szóba jöhet.

 

A tető terhelésének több összetevője van. Ide tartoznak a következők: szélterhelés, hóterhelés, burkolati terhelés (héjazat és lécek vagy deszkázat), a tetőszerkezet saját tömege és beépítési terhelések. A tető hajlásszöge is befolyásolja a terhelést, a hóteher az alacsony hajlásnál fontos szempont, a szélteher pedig inkább a meredek tetőknél számít.

 

Könnyű tetőfedő anyagok - minden egy helyen!

 

Ha könnyű tetőfedő anyagokról van szó, szóba jöhet a hagyományos bitumenes zsindely. Mivel a tetőszerkezet nem tud nagyobb súlyt elviselni, ideális alternatíva lehet, mint könnyű tetőfedési segítség. Nagyon hajlítható és rugalmas, így gyakorlatilag bármilyen felületre könnyen felragasztható. 

 

Bár a zsindelyhez használt alátétlemez és fogadószerkezet olcsóbbá teszi, mint más lehetőségek, tetőfedésként való alkalmazása mégis lényegesen költséghatékonyabb, mivel a tető gyorsabban és kevesebb anyagveszteséggel építhető. A bitumenes zsindely igencsak tartós anyag, amely teljes mértékben megakadályozza a nedvesség bejutását, emellett pedig UV-álló képessége is hangsúlyos érv a használata mellett.

 

A könnyű és sokoldalú polikarbonátok

 

A polikarbonát kétségtelenül az egyik erősebb gyártási anyag, sőt 250x erősebb, mint az üveg, így tartós és strapabíró lehetőséget kínál az építési projektekhez. Emellett szintén könnyű tetőfedő anyagnak számít. Valószínűleg mindenhol, nap mint nap találkozik polikarbonát anyaggal, de egyszerűen nem veszi észre, hiszen felhasználása számos szakterületen elterjedt, a legnépszerűbb természetesen az építőipar.

 

Erősségének köszönhetően nem csoda, hogy a polikarbonátot biztonsági burkolatokhoz használják, például védőfalak, vandálbiztos ablakok, valamint katonai és rendőrségi páncélozott járművek esetében. A fizikai szilárdsága és tartóssága annyira hatékony, hogy sokan a legjobb alternatívának tartják a szabványos üveggel szemben. 

 

Akár üvegházak anyagaként, akár előtetőként is kiválóan megállja a helyét. Hasonlóan a bitumenes zsindelyhez, szintén nagyszerű, UV-álló tulajdonsággal rendelkezik. Fontos azonban ügyelni arra, hogy a lemezek csupán egyik oldala van felruházva ezzel a képességgel, így nem mindegy, hogy melyik oldalát éri a nap.


Böngéssze végig a honlapunkon elérhető kiváló tetőfedő anyagokat, és szerezze be a felszerelésükhöz szükséges kiegészítőket is! Kérdés esetén örömmel segítünk, ha elérhetőségeink valamelyikén kapcsolatba lép velünk.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com