Blog

Hasznos tudnivalók a talpszelemen csavarok használatához

2022.05.25 08:43
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

A talpszelemen csavarok helyes rögzítésével biztosíthatjuk az ehhez csatlakozó szarufák stabilitását. Annak érdekében, hogy a tetőszerkezet stabil és megbízható legyen, fontos nagy hangsúlyt helyezni a talpszelemenek megfelelő beépítéséről, máskülönben a szarufák lecsúszhatnak. 

 

Cikkünkben megismertetjük a talpszelemen rögzítéséhez használatos csavarok fontosságát, valamint bemutatjuk a tetőszerkezet tartósságához szükséges további vasanyagok típusait és tulajdonságait is.

 

A talpszelemen csavarok feladata

 

A talpszelemen egy olyan, vízszintesen elhelyezkedő gerenda a tetőszerkezetben, amely közvetlenül a falazatra fektetve kerül rögzítésre. A szarufákat ferdén elhelyezve szükséges megfelelően rögzíteni, melyhez kifogástalan kármi vágás, és minőségi talpszelemen csavarok szükségesek. 

 

A kármi vágás tulajdonképpen egy olyan, a szarufába vágott háromszög, amely segítségével a fa rögzítésre kerül a szelemenen. Ehhez szükséges a talpszelemen csavarok alkalmazása, amelyek megerősítik ezt a stabilitást, és masszív tetőszerkezetet eredményeznek.

 

A honlapunkon elérhető talpszelemen csavar 16x350mm-es méretben kapható, melyhez 1-1 darab anya és alátét is jár. Így minden szükséges tartozékot magáénak tudhat, és indulhat a rögzítés!

 

A szelemenek típusai

 

A szelemeneket három csoportba sorolhatjuk aszerint, hogy a tetőszerkezetben hol kapnak helyet. A talpszelemen a fedélszék alsó két élében helyezkedik el, melynek feladata a tetőzet vasbeton koszorúhoz való pontos kapcsolása. Ehhez koszorúba betonozott tőcsavarok használata szükséges, melyek biztosítják a maximális rögzítést.

 

A székszelemen feladata az, hogy stabilan alátámassza a középszelemenen elhelyezkedő szarufákat, miközben azokat a székoszlopok tartják. A harmadik típus a taréjszelemen, amely nevéből adódóan is a tetőszerkezet felső élén található, és az egyenes gerinc kialakításáért felel.


Fontos, hogy bármilyen nagyszerű segédeszközökkel és rögzítőelemekkel is dolgozunk, elengedhetetlen, hogy a tetőszerkezethez felhasznált faanyagok is kiváló minőségűek legyenek.

Emellett fontos a maximális szakértelem is, hiszen az ács munkálatok precíz tervezést és kivitelezést igényelnek.

 

Rögzítéshez használt hasznos vasanyagok

 

Ha oszlopok rögzítéséhez keres eszközöket, biztosan szüksége lesz egy különleges kialakítású, stabil tartást biztosító gerendatalpra. Ez a fém eszköz több nyílással is rendelkezik, amelyekbe a tartást erősítő csavarok vagy szögek kerülhetnek a fagerendához erősítés érdekében. Gyakori módszer, hogy a gerendatalpat betonozással rögzítik a talajhoz a még biztosabb tartás érdekében.

 

A szeglemezek valamennyivel univerzálisabb rögzítőeszköznek számítanak, hiszen több területen is hasznos segítséget nyújtanak. Jellemző, hogy sarokösszekötőként alkalmazzák őket, mert remekül képesek két elemet merőleges találkozásuk mentén rögzíteni. 

 

Nagyobb elemek egymáshoz kapcsolása során a horganyzott menetes szárak is segítségünkre lehetnek. Ezek az anya nélküli csavarok könnyen darabolhatóak a metrikus menetüknek köszönhetően, így ideálisak rögzítési munkálatokhoz.

 

Tekintse meg a weboldalunkon elérhető széles kínálatot, és szerezze be a tetőépítéshez szükséges faanyagokat és fűrészárut, valamint a rögzítéshez alkalmas eszközöket, csavarokat is! Ha kérdése merülne fel valamelyik termékünkkel kapcsolatban, örömmel állunk rendelkezésére. Írjon üzenetet számunkra a “Kapcsolat&info” menüpont alatt található elérhetőségeink valamelyikén, és szívesen segítünk!


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com