Blog

A párazáró fólia fontossága a tetőtér beépítése alkalmával

2020.12.17 14:15
Káplár Fatelep kft
Káplár Fatelep kft

Ebben a blogbejegyzésben a párazáró fólia hasznosságát tekintjük át. Egy új épület felhúzásakor vagy egy meglévő felújításakor számos olyan folyamaton szükséges végigmennie, amely hozzásegíti otthona modernné, stabillá és strapabíróvá tételéhez. Nincs ez másképp a ház majdnem hogy legfontosabb része - a tető kapcsán sem.

 

A tető egy olyan gyenge pontja is lehet a háznak, amelyen keresztül kiszökik a meleg - a téli fűtési szezon alkalmával -, amely beázik, vagy aminek átjárhatósága miatt penészedést vagy egyéb kellemetlen problémákat okozhat, ezzel megkényelmetlenné téve az otthoni környezetet. Azonban vannak olyan eszközök, amelyek használatával mindezt elkerülheti, ilyen eszköz lehet a párazáró fólia is. 

Modern igények, modern megoldások

 

Manapság az épület szerkezeteinek is egyre több, valamint szigorúbb követelményeknek meg kell felelnie, mint a régi időkben. Azonban mindez könnyen kivitelezhető, mivel az egyre nagyobb léptékben fejlődő technológiának köszönhetően több lehetőség adott, amivel nem csak a megfelelő szigetelés és burkolás oldható meg, de sokkal bonyolultabb tetőidomok és egyedi kialakítások is kivitelezhetővé válnak. 

 

Napjainkban már sokan próbálják megfelelően kihasználni a teret és minden részletet beépíteni a takarékosságot szem előtt tartva, így sok esetben építik be a tetőteret és alakítanak ki egy külön lakóhelyiséget. Mindemellett az úgynevezett mediterrán jellegű és kisebb hajlásszögű tetők alkalmazása is előtérbe került, mint újabb divathullám, ami szintén kivetnivalókat és nagyobb odafigyelést von maga után. 

 

A párazáró fólia fontossága

 

Ezekre a beépített terekre nagyobb figyelmet szükséges fordítani és fokozottan óvni kell azokat, mivel a beépített anyagok különösen érzékenyen viselkedhetnek a nedvességre - ide tartozhat a gipszkarton, valamint egyéb hőszigetelésre szolgáló eszközök egyaránt. Így előtérbe kell helyezni a tető megfelelő zárását és a csapadék kint tartását. A cserepek többek szerint hatékony védelmet nyújthatnak ezen külső hatásokkal szemben, azonban nem elegendő, nem képesek teljes mértékben megóvni a felső szinteket. 

 

Ehhez olyan tetőfóliára lehet szüksége, amely sokoldalú kialakításának hála megóvja Önt és családját a kellemetlenségektől. A párazáró fólia alkalmas a tökéletes lefedettségre, azaz megakadályozza az eső vagy a porhó bejutását a tetőtérbe, valamint annak szigetelésen való felszívódását egyaránt. Ezzel képes a szigetelés hatékonyságának és épségének megóvására, valamint a penészesedés esélyének minimalizálására. 

 

Mikor elengedhetetlen a párazáró fólia használata?

 

Azonban a megfelelő párazáró fólia kiválasztásához fel kell mérnie a tető hajlásszögét, hiszen ahhoz mérten szükséges kiválasztania a legideálisabbat. Amennyiben kicsi a tető hajlásszöge, akkor sokkal erősebb fóliára van szüksége, mint a nagyobb hajlásszög esetében. A fólia legfőbb feladata, hogy ne engedje át a párát, hanem rajta csapódjon le az. Amennyiben több információra van szüksége, akkor keresse weboldalunkat, ahol részletes leírásokat olvashat.

 

A párazáró fóliák mellett léteznek az úgynevezett páraáteresztő fóliák, amelyek ellentétesen működnek ez előbb említettől. Legfőbb feladatuk, hogy a belső térből a külső felé irányuló párát áteresszék. Leginkább az egyszeresen átszellőztetett tetőszerkezet esetében használatos, mikor a légrés a tetőfedő anyag és a tetőfólia között van. Ekkor a légrés a nedvesség elvezetésére szolgál, és a szellőzést is segíti, így a szigetelőanyagra nem kerül nedvesség.


Házhozszállítás Magyarország teljes területén belül 500.000 Ft felett Díjmentes !
500.000 Ft vásárlás alatt
Magyarország teljes területén a szállítási díj 12.990 Ft

Kiscsomag szállítás: 1.590 Ft-tól. További információt itt talál.
Áraink forintban értendőek és tartalmazzák az ÁFA-t.
Káplár Fatelep

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan történik az anyagok kiszállítása?

A kiszállítást cégünk saját 3,5 tonnás platós teherautóival végezzük, a szállítási címhez tartozó telephelyünkről (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas). Az egyedül érkező áruszállító kollégának a legtöbb termék esetén segítségre van szüksége a lepakoláshoz, amelyet a vevő kötelessége biztosítani.

Mennyibe kerül, és hány napos a kiszállítás?

A kiszállítás költsége maximum 12.990 Ft, de akár ingyenes is lehet! (Bővebb információ: https://kaplarfatelep.hu/szallitas) A kiszállítás telephelyeink körzetében általában 2-5 munkanapon belül, Magyarország területén pedig 2-10 munkanapon belül történik! Az információ tájékoztatás jellegű, a kiszállítás pontos időpontjáról kollégáink emailben értesítést küldenek!

Ha nem vagyok elégedett a kiszállított anyagok minőségével, vissza tudom őket küldeni?

Igen, kérjük az áru átvételekor ellenőrizze annak minőségét, és ha nem elégedett vele, akkor hagyja a terméket a teherautón, és mi visszautaljuk a vásárlás teljes összegét!

Milyen elérhetőségeken tudok kapcsolatba lépni önökkel a rendelésemmel kapcsolatban?

Ha bármilyen kérdése van, azt a webshop@kaplarfatelep.hu email címen, vagy a 06 1 8000 456 -os webshop ügyfélszolgálati telefonszámon tudja feltenni munkaidőben!

Ha kérdésed van a rendeléssel kapcsolatban, írj vagy hívd munkaidőben szakértőnket!
„Hagyd a teherautón” garancia
Kérjük átvételkor sofőrünknél ellenőrizze az áru minőségét, és ha nem elégedett, azt nem kell átvennie, díjmentesen visszavisszük, és visszafizetjük az árát!
olcsobbat.hu pastpay_com